A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Поради батькам

Дата: 28.05.2020 09:13
Кількість переглядів: 183

5 цікавих розвиваючих ігор для дітей

Існує думка, що дитина у віці до 6 років пізнає світ зі швидкістю в 30 разів інтенсивніше, ніж доросла людина. Щодня дитина знайомиться з новою інформацією, отримує нові навички. Особливо ефектно розвиток дитини проходить у грі. Це завжди інтуїтивно зрозуміла й проста форма навчання.

Гра 1. Сортування по цифрах

Цю ефективну розвиваючу гру можна зробити самотужки з підручних природних матеріалів. Підготуйте квасолю, нут, горох тощо. З картону чи фетрових аркушів виріжте шаблони стручків та приклейте до них певну кількість «хатинок». Також з кольорового картону слід заготовити великі цифри – від о до 9. Якщо плануєте вчитися рахувати з дитиною до 20, 30, то кожну цифру варто зробити по декілька штук.

Завдання дитини – розкласти необхідну кількість квасолин по стручках, а потім обрати потрібну цифру. Ефективно виконувати такі завдання на визначений час.

Гра 2. Виноградне гроно

Чудова гра для освоєння усної лічби. Кожна виноградинка – певна математична дія. Складайте завдання з урахуванням вікових можливостей дитини.

Завдання – швидко виконати усно математичну дію і знайти правильну кришечку.

Гра 3. Арифметика + творчість

Пропонуємо вам готову підбірку математичних розмальовок. Цікаво, що дитині одночасно доведеться і рахувати, і розфарбовувати. Адже лише так можна визначити, яким саме кольором слід замальовувати різні елементи.

Гра 4. Хрестики-нулики

Класична гра на розвиток логіки, швидкості мислення. Але для дитини потрібно створити оригінальний дизайн гри. Це можуть бути розмальовані морські камінці, каштани. Така розвага особливо цікава на природі, під час поїздки.

Гра 5. Веселі камінці

Сортувати камінці й правильно підбирати їхні обриси – нелегке завдання для дітей-дошкільнят. Проте дуже цікаве. Діти в такому віці обожнюють ігри на сортування, вони можуть виконувати такі завдання годинами. Це ефективний спосіб розвивати логіку й уважність.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень