A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Яку іграшку обрати для малюка раннього віку?

Дата: 31.12.2021 09:53
Кількість переглядів: 68

Нет описания фото.

???? До 6 міс.?

   М’які тканинні іграшки, м’які м’ячики, пищалки, прорізувачі для зубів, різноманітні брязкальця з тактильними, ребристими поверхностями, які зручно тримати у руці та безпечно обстежувати з допомогою роту. М’які книжки з контрастними зображеннями. ?

?

???? 6-12 міс. ?

   Неваляшка, відерця-вкладиші, м’які кубики, пірамідка, м’ячик, машинка, іграшки з кнопками (телефон, руль), книжки з твердими сторінками, водні іграшки, завідні механічні іграшки.?

?

???? 12-18 міс. ?

   Простий сортер на декілька отворів, толокари, книги з картонними сторінками, лялька, стукалки з молоточками, гірки з кульками, машинки з мотузками, потяги, олівці з широким діаметром, бізіборди, ігрові набори (наприклад, «Ноїв ковчег»), простий вкладиш на 2-3 елементи, музичні іграшки (ксилофон, бубен, маракаси).?

?

???? 18-24 міс. ?

   Дерев’яні вкладиші на 3-5 елементів, візочки, машинки, лопатки, пасочки, олівці, пальчикові фарби, книги з рухомими елементами, крупна мозаїка та конструктор, водні розмальовки, іграшки, що містять різноманітні застібки: засувки, кнопки, перемикачі.?

?

???? 24-36 міс. ?

   М’які іграшки, різноманітний транспорт, у який можна садити іграшкові фігурки, треки, посудка, лялька, аксесуари для ляльки (гребінець, намисто), фігурки людей та тварин, набір лікаря, набір розрізних овочів, сюжетні книги. Прості настільні ігри: лото, доміно, пазли, мозаїка, різні види конструктора, розмальовки, пластилін, ємності з сипучими крупами (макарони, квасоля), шнурівки, ігри з липучками.?

?

???? Завжди слідкуйте за безпекою малюка. Уникайте дрібних елементів, які легко проковтнути (особливо, якщо ваша дитина все тягне до роту). Обирайте міцні, суцільні іграшки, без сколів, запаху, подряпин.?

?

? Пам’ятайте, що малюк раннього віку, має потребу не лише в іграшках, а й у взаємодії з близьким дорослим поруч, який зможе розповісти, показати, за потреби надати допомогу в грі. Взаємодія з ним – важлива передумова здорового психічного розвитку дитини. ?

?

#Дитячий_логопед_Ольга_Цись_Поради?

#Дитячий_логопед_Ольга_Цись_Відповіді_на_питання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень