A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Батьки, схаменіться! Ось, чого дійсно потребує ваша дитина, а не планшет

Дата: 03.06.2020 10:02
Кількість переглядів: 198

     

     Дитинство – базовий період становлення особистості. Той досвід і атмосфера в якій перебуває дитина в певній мірі формує майбутній характер, хід думок, витримку. Жодна школа не навчить цим навичкам на відміну від батьківського авторитета, який перекладається на дитину. Те, чого ми вчимося в дитинстві, може створити або зламати нас повністю.

Рекомендаціїдля батьків, які стануть фундаментальними в процесі становлення їх дитини:

1. Ніяких сварок в присутності дітей.

   Це дуже важливо. Діти дуже чутливі до емоцій, і той негатив, який ви перекладаєте один на одного розповсюджується на малечу. Після сварки ви вже й забудете тему обговорення, а дитина збереже все в серцях. До того ж це буде негативним прикладом, як у майбутньому можна підходити до вирішення проблем.

2. Спочатку поясніть, а не карайте.

   Маленькі дослідники постійно шукають собі пригоди, і нам дорослим не завжди це подобається. Часто їх дії чи поведінка викликають у нас гнів, можуть розлютити, але потрібно розуміти, що діти в такий спосіб пізнають світ, а ми як батьки повинні коректувати їх дії. Тому замість того, щоб лаяти дитину, спочатку поясніть їй, що вона робить не так. Це прояснить ситуацію, а спокійна і виважена поведінка батьків додасть авторитета. Як наслідок дитина прислуховується до критики і не боїться засмутити батьків.

3. Приділяйте час дітям.

   У наш час батьки знаходяться в постійній гонитві, робота, дедлайни, строки. Звичайно до вечора залишається лише одне бажання прийняти душ і лягти відпочивати. Ось тут починається величезна помилка. Аби трохи задобрити свою відсутність батьки задарюють дітей іграшками, сучасними гаджетами, тощо. Але чадо потребує зовсім іншого, вони прагнуть хоч пів годинки побути в колі родини, пограти в рольові ігри чи бодай поліпити пластиліном. Ось, що справді їм потрібно. Через 2 дні вони навіть не згадають, про супер трендову іграшку, яку ви їм дарували, але пам’ятати активні ігри в сімейному колі будуть завжди.

4. Ні насильству!

   Пам’ятайте, що насильство ніколи не вирішує проблем, натомість додає їх у майбутньому. Сварки, фізичні покарання вірний шлях похитнути психічне здоров’я вашого малюка. У світі не існує таких проблем, яких не можливо вирішити словами.

5. Нереалізовані мрії.

   Кожна людина від природи наділена тими чи іншими талантами і є унікальною. Батьки часто припускаються помилки і нездійсненні мрії свого дитинства перекладають на дітей. Сучасне покоління має можливість розвиватися в будь-яких напрямках, головне пам’ятати, що спортивні секції чи гуртки повинна вибрати саме дитина, а не ви реалізовуючи власні мрії за рахунок дитини.

6. Власний приклад – основа формування.

   Дитина не завжди буде акцентувати увагу на тому, що ви їй говорите, як ви її повчаєте, але завжди буде брати приклад саме з вас. Не дивуйтеся поганій поведінці, якщо ви поводите себе неналежним чином.

7. Говоріть слова любові щодня.

   Діти відчувають себе в безпеці і гармонії, якщо чують слова любові. Вони повинні відчувати надійну підтримку з вашого боку. Тому не жалкуйте слів, це принесе свої плоди в майбутньому.

Джерело: mamabag.com.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень