A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Відповідаємо на запитання: як організувати інклюзивне навчання в школі. Частина 4

Дата: 07.04.2021 10:20
Кількість переглядів: 150

“Нова українська школа” поводить серію онлайн-трансляцій з експертами з інклюзії, під час яких вони відповідають на запитання читачів. На запитання про організацію інклюзивного навчання відповідала заступниця директора з навчально-виховної роботи спеціалізованої школи №8 у Хмельницькому Валентина Маланчій.

Читайте також текстові версії попередніх трансляцій з Валентиною Хіврич (першадругатретя та четверта частини) та Валентиною Маланчій (першадруга та третя частини)

РОБОТА АСИСТЕНТА ВЧИТЕЛЯ

– Чи може бути асистентом вчителя в інклюзивному класі людина, в якої спеціальність за дипломом – дошкільна освіта; кваліфікація – вихователь, вчитель-логопед дошкільних, загальноосвітніх закладів. Територіальний відділ освіти наполягає, що не може.

– Чи має право бути асистентом вчителя людина, яка не має диплому, але зараз заочно навчається у ВНЗ (середня освіта), враховуючи, що немає спеціалістів і батьки хочуть, щоб саме ця людина була асистентом для їхньої дитини?

Перше. Асистент дитини і вчителя – це різні речі.

Друге. До недавнього часу до асистента вчителя висували вимогу наявності педосвіти. Але закон “Про освіту” (стаття 58) від 2017 року говорить, що особи, які здобули вищу, фахову передвищу чи професійну освіту за іншою спеціальності і яким не було присвоєно професійну кваліфікацію педагогічного працівника, можуть бути призначені на посаду педагогічного працівника строком на рік.

Тобто, якщо у вас немає вищої педагогічної освіти, яка стосується роботи в закладі загальної середньої освіти або ви ще не завершили навчання чи взагалі маєте вищу чи навіть професійну освіту з іншого напряму, строком на рік заклад освіти може вас взяти на роботу. По завершенні року щоби мати змогу продовжити працювати, вам потрібно пройти атестацію або кваліфікаційний іспит за вимогами, які висуваються до педагогічного працівника на посаді, яку ви хочете обіймати.

Джерело https://nus.org.ua/questions/vidpovidayemo-na-zapytannya-yak-organizuvaty-inklyuzyvne-navchannya-v-shkoli-chastyna-4/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень