A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Топ книг, щоб зрозуміти дитину з аутизмом.

Дата: 22.09.2020 11:02
Кількість переглядів: 162

   На изображении может находиться: люди сидят

   Топ книг, які допоможуть батькам та спеціалістам краще зрозуміти дитину з аутизмом та ефективніше з нею працювати.

1. Кетрін Моріс «Услышать Голос Твой». Книга написана мамою дітей з аутизмом. Саме ця книга стала поштовхом до популярності АВА-терапії. Кетрін Моріс описує свій шлях в корекції аутизму, свої пошуки ефективної терапії, свій біль, страх і радість. Читається на одному диханні.

2. Тэмпл Гранин «Отворяя двери надежды». Темпл Грандін - одна з найвідоміших жінок з аутизмом, в книзі описує аутизм зсередини, показує свій шлях, який вона пройшла від дитини, яка почала розмовляти після чотирьох до професора Колорадського університету.

3. Мері Лінч Барбера «Аутизм і вербально-поведінковий підхід» - книга про те, як розвивати мовлення у дітей з аутизмом. Написана спеціалістом і мамою дитини з аутизмом. В книзі є багато практичних порад, прикладів, які допоможуть попрацювати з мовленням.

4. Рон Ліф, Джон Макекен «Идет работа»- книга, яка на 80% складається з практичних порад, вправ, завдань для розвитку дитини. В книзі охоплено всі сфери розвитку- сон, туалет, поведінка, соціальні та академічні навички, мовлення і тд

5. Роберт Шрамм «Дитячий аутизм та ава» - книга, в якій поєднано і теорію і практику. Та книга, де описано, як налаштувати керівний контроль (глава 5, даю читати майже всім батькам, з якими працюю))), як працювати з поведінкою, з мовою і тд.

6. С.Дж.Роджерс (та інші) «Денверская модель раннего вмешательства для детей с аутизмом». Книга, яку ч рекомендую всім батькам, в яких є діти з особливостями розвитку до 4-5 років. В книзі ви знайдете інформацію, як розвивати дитину в повсякденних ситуаціях, в режимних моментах, як налагоджувати співпрацю та гру, як розвивати мовлення та багато іншої дуже корисної інформації!

7. Бейкер Брюс Л., Брайтман А.Д. "Путь к независимости". Книга про те, як сформувати навички самообслуговування, туалету, побутові навички у дітей з особливостями розвитку.

8. Енді Бонді, Лорі Фрост «Система альтернативної комунікації карточками ПЕКС» - протокол, по якому вводять саме ПЕКСи, не візуальний розклад чи щось інше, а саме альтернативну комунікацію.

9. Тара Делані «Розвиток основних навичок у дітей з аутизмом». В книзі є 101 гра на розвиток різних навичок у дітей з РАС.

10. Христина Ткач «Обстеження мовленнєвого розвитку у дітей з аутизмом та тяжкими порушення мовлення. На основі поведінкового підходу». Книга, де структуровано і лаконічно описано, як обстежити мовлення, які навички, що за чим розвивати. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень