A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Поради батькам

Дата: 06.04.2020 11:55
Кількість переглядів: 487

Робота з пластиліном, глиною або тістом допоможуть активувати інтелект дитини

Ще одна перевага пластилінового захоплення – розвиток логічного мислення і творчих здібностей. Причому відкрити в собі нові таланти можуть не тільки діти, але й дорослі.

Буквально півгодини занять ліпленням з дитиною дають дорослій людині прекрасну можливість відпочити, відволіктися від щоденних проблем та стресів, не обмежувати свою фантазію.

Ліплення – один з методів розвитку дрібної моторики дитини. Що насправді важливо, адже здатність вправно володіти ручками стимулює мозкову та психічну активність, вдосконалює увагу, мислення, уяву, пам’ять, відчуття та сприймання.

Ліплення діє як арт-терапія, корекція та реабілітація (особливо для дітей з вадами). Як терапія воно допомагає звільнитися від негативних емоцій, адже діти часто перенавантажені через заняття, спілкування. Це вільне ліплення, коли просто мнеш пластилін чи глину руками, аби просто розслабитися.  Здатність вправно володіти ручками стимулює мозкову та психічну активність, вдосконалює мислення, уяву, пам’ять та сприймання.

Рідко, яка дитина не любить пластилін або тісто для ліплення, адже з його допомогою можна зробити багато цікавих іграшок  і не біда, що вони не дуже досконалі. Радість дитини полягає в тому, що вона являється автором даного шедевру і більше ні в кого такого не має.

За допомогою пластиліну чи солоного тіста дитина самовиражається не тільки творчо,а й розвиває гнучкість і рухливість своїх пальців,що в свою чергу сприяє поліпшенню мовлення дитини. 

Пропоную батькам разом з дітками вдома спільно виконати будь-який виріб чи композицію до Великодніх свят, який  буде чудовим випроміненням сімейного затишку та творчого процесу. 

Можна використовувати пластилін або солоне тісто.

Виріб із пластиліну на Великдень: майстер-клас з покроковим фото ...

  1. Солоне тісто домашнього приготування – приємне на дотик, ніжне, абсолютно нешкідливе з точки зору екології й алергенів, тому його можна використовувати для ліплення із найменшенькими.
  2. Залежно від віку і вподобань дитини тісто можна зробити м’яким або крутим, а ще його можна підфарбувати натуральним барвником, наприклад буряковим або морквяним соком.
  3. А найголовніше – якщо малюк з’їсть шматочок свого виробу, його шлунок не постраждає. При цьому вдруге куштувати несмачне солоне тісто він навряд чи стане.
  4. Таке тісто просто виготовити власноруч (це швидко й дешево), проте його продають і в магазинах.
  5. Воно легко відмивається і не залишає слідів, чудово ліпиться, не липне до рук.
  6. Фігурки, виліплені з тіста, можна обпалити. Тоді вони застигнуть, і ними можна буде гратися, створювати цілі композиції. Їх можна розмальовувати будь-якими фарбами.
  7. З готовою фігуркою можна гратися, і вона не втратить форму, або виготовити для когось подарунок.

Проявляйте при цьому ніжні дотики та обійми,  які неодмінно вам додадуть натхнення!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень