A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 03.06.2022 14:47
Кількість переглядів: 41

4 гри, які допоможуть дитині розговоритися????????

Гра “Проведи ведмедика”

Батькам пропонується взяти в руки ведмедика і від імені іграшки сказати: “Я дуже хочу познайомитися з будинком, в якому живе ваша сім’я”. Батьки просять дитину провести ведмедика по будинку чи квартирі й показати все якомога цікавіше. Можна піти на кухню, де батьки голосом іграшки спитають, як називаються ті чи інші предмети, наприклад, холодильник, плита, стіл. Варто поцікавитися, для чого всі ці предмети потрібні. Так можна відвідати й інші кімнати.

Гра “У мене задзвонив телефон”

У якості телефона можна використовувати будь-які предмети, наприклад, кубики. Батьки по черзі з дитиною зображають дзвінок по телефону. Можна говорити з дитиною від свого імені, ставлячи прості запитання, а можна — від імені іграшок чи тварин. Дитина також, наслідуючи батьків, може запитувати у них щось.

Гра “Магазин”

Один із батьків пропонує дитині зайти до “магазину”. Вони підходять до стола, де продавцем може бути другий з батьків, і щось купують — наприклад, посуд. Покупку треба описати: сказати її назву, форму, призначення. Також дітям подобаються уявні казкові ситуації, коли посуд може говорити. Батьки можуть запитувати дитину-чашку “Що в тебе наливають?”, а дитина відповідає.

Гра “А давайте поговоримо”

Дорослий починає гру словами: “Давай поговоримо” — і каже, наприклад, “Я хотів би стати чарівником. Як ти гадаєш, чому?” І дитина намагається пояснити. Далі бесіду підтримує дорослий за допомогою навідних питань. В кінці можна запитати дитину, а ким би вона хотіла бути. В цій грі важливо уникати настановчої позиції і спілкуватися з дитиною на рівних.

Якщо дитина погано розмовляє, то батьки обов’язково мають допомагати відповідати чи ставити запитання. Але це треба робити разом з дитиною, а не замість неї. Багато батьків припускаються помилки і починають грати за дитину


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень