A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 31.01.2023 11:49
Кількість переглядів: 18

Пірамідка для дітей – не просто іграшка

Таємна історія дитячої пірамідки, про яку ми так мало знаємо. Чому це ідеальна іграшка для вашої дитини

Пірамідка для дітей – не просто іграшка

У чому сенс народження людини? У постійному зростанні й гармонійному розвитку кожної миті свого життя. Будь-яка людина унікальна, але ми завжди можемо допомогти їй розвинути в собі нові якості та нову особистість.

Насправді, це не так складно – сформувати й виховати творця. Ви можете стати справжнім наставником і вчителем для своєї дитини. Допоможіть їй зрозуміти основні принципи, адже світ змінюється дуже швидко, і нам потрібно встигати за цими змінами, готуючи дітей до завтрашнього дня

Дерев'яна пірамідка вже давно стала класичною іграшкою для найменших. Нині є найрізноманітніші її варіації у вигляді нанизаних на стрижень:

кубиків;

ковпачків;

квітів;

куль;

тварин і навіть будинків.

Під час гри деякими пірамідками можна просто збирати й розбирати елементи в довільному порядку. Інші іграшки пропонують додатковий функціонал – складати частини одна в одну, розрізняючи поняття «великий» і «маленький».

Для малюків можна підібрати конструктори зі світлозвуковою індикацією. Дітям старшого віку – складні конструкції з сотень кубиків, із яких вони мають змогу створити практично точну копію знаменитої піраміди фараонів у Гізі.

Кільця можна катати, використовувати як трафарети, обводячи й розфарбовуючи їх на папері. При цьому тренуються пам'ять, увага, дрібна моторика, розвиваються асоціативні зв'язки. Усе це чудово готує руку до письма.

Думки дитячих психологів про те, що ігри з пірамідками розвивають координацію, спритність рухів і просторове мислення, давно збігаються. За допомогою пірамідок діти ознайомлюються з різними формами, кольорами, геометричними фігурами й поняттям «більше-менше».

Нині іграшки-пірамідки стали надзвичайно популярними завдяки доступній вартості, безпечності, простоті в освоєнні найменшими дітьми. Ви завжди можете використовувати їх комплексно з іншими розвивальними іграшками – це дає змогу дітям спілкуватися в компанії та розподіляти ролі в групі.

За останніми науковими дослідженнями, мозок дитини розвивається з неймовірною швидкістю. У ньому закладено потенційно велику потужність, яка задана століттями еволюції. Водночас мозок потрібно постійно тренувати, даючи йому нову роботу.

Возможно, это изображение 1 человек, ребенок и в помещении


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень