A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 19.05.2023 08:56
Кількість переглядів: 10

ЩО ПОТРІБНО ВРАХОВУВАТИ ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДИТИНИ ДО ШКОЛИ

✅ Розвиток мовлення.

Сюди входить не тільки постановка всіх звуків, а й розвиток зв’язного мовлення. Дитина повинна навчитися грамотно будувати свою розповідь, щоб вона була зв'язаною, узгодженою та послідовною.

✅ Мислення.

Ще до школи, дитина повинна вміти порівнювати явища,

узагальнювати схожі предмети в одну групу, знаходити схожі предмети за певною ознакою чи прибирати з групи предметів невідповідний.

✅ Пам'ять.

Для цього потрібно вчити з дитиною вірші та пісні, просити її

повторити речення, яке ви тільки що озвучили і т.д. Також є маса дидактичних матеріалів та ігор, які спрямовані на поліпшення довільного запам'ятовування.

✅ Моторика.

У розвитку цих навичок допоможуть найрізноманітніші практики та ігри, включаючи розфарбовування, штрихування, прописи та інші дії, де потрібна акуратність.

✅ Концентрація, уважність та посидючість.

Розвинути ці вміння можна за допомогою систематичних та

регулярних занять. Почніть з малого — недовгі заняття в одному і тому ж місці та в певний час. Далі можна збільшувати час безвідривного навчання, але не довше 20 хв.

✅ Математичні знання.

Тут досить навчити дитину азам: рахунок до 10, віднімання та

додавання в цих межах, перерахування чисел від меншого до більшого і навпаки, визначення пропущених чи повторюваних чисел. Можна практикувати навички рахунку в звичайному житті, рахувати предмети на прогулянках, додавати їх та віднімати. Крім цього, рекомендуємо ознайомити дитину з поняттями розміру предметів, вагою, а також навчити її орієнтуватися в часі по звичайному та електронному годиннику.

✅ Знання про навколишній світ.

Ще до школи, дитина повинна знати в якій країні вона живе, в якому місті та за якою адресою, а також столицю своєї країни. Потрібно щоб вона вивчила сезони, місяці та їх послідовність, на які проміжки ділиться доба, скільки в ній годин, скільки днів у тижні та їх послідовність. Важливі знання про природу, основні види рослин і тварин, дорожні правила та існуючі професії. Дитина повинна знати як її звуть, скільки їй років, за якою адресою вона проживає і з ким, а також знати повні імена батьків та їх професію.

Основні принципи успішної підготовки дітей до школи — регулярність, відсутність примусу та дотримання конкретних правил. Це дозволить дитині домогтися необхідних результатів та прищепить дисципліну, яка знадобиться для регулярних занять в школі. Це саме те, що повинна знати дитина йдучи в перший клас.Возможно, это изображение 1 человек, ребенок и учится


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень