A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

7 порад для батьків дітей з РАС

Дата: 11.02.2022 09:33
Кількість переглядів: 98

Возможно, это изображение (текст)

   Допомога і підтримка дитини з РАС ? це не лише заняття зі спеціалістами і навчання. У буденному житті і просто вдома вона також необхідна. Ось 7 простих і повсякденних речей, які допоможуть.

?

????Фокус на позитив

Як і всі інші, діти з РАС дуже добре відчувають позитивні емоції і заохочення. Розкажіть дитині, за що саме ви її хвалите і придумайте систему невеличких винагород. Також обов’язково цінуйте дитину такою, як вона є ? їй важливо це бачити і розуміти.

?

????Дотримання розпорядку дня

Діти з РАС люблять послідовність і рутину. Це допоможе постійно практикувати ті знання і навички, які вони отримали під час терапії, в різних ситуаціях.

?

????Додайте в рутину ігрові моменти

Це допоможе зблизитися з малюком і повністю розкрити його, як особистість. Є безліч способів гри, тож не впадайте у відчай, якщо якийсь із них працює погано ? він просто потребує корекції.

?

????Включайте малюка у свої повсякденні справи

Коли його поведінка непередбачувана, може здатися, що простіше не стикатися із певними ситуаціями. Однак такі речі, як похід в магазин чи на пошту допоможуть краще зрозуміти навколишній світ.

?

????Зменште рівень стресу

Ваш емоційний стан безумовно впливає і на дитину, тож щодня знаходьте час лише для себе, щоб перезавантажитися і відпочити.

?

????Піклуйтесь про себе

Щоб дитина була здоровою і почувалася комфортно, перш за все, так мають почуватися її батьки. Саме тому слідкувати за своїм фізичним і емоційним станом необхідно регулярно.

?

????Не бійтесь попросити підтримки

Це може бути онлайн або ж особисто, від близьких людей чи професіоналів. Виховання дітей з РАС ? нелегкий процес, тож просити допомоги, консультації або підтримки в різних моментах ? абсолютно нормально.

?   Джерело: https://www.facebook.com/mint.elephant.center/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень