A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 08.10.2023 09:51
Кількість переглядів: 9

7 важливих речей про дитину, які має знати кожна мама

Кожна дбайлива і любляча мама мріє правильно виховати свою дитину і виростити її впевненою в собі, цілеспрямованою, доброю і щасливою людиною. Для цього потрібно постійно впізнавати свого малюка і намагатися його зрозуміти!

А якщо ви чогось про нього не знаєте, це свого роду сигнал про те, що потрібно терміново все змінювати.

Отже, ви – хороша мама, якщо знаєте…

1. ЧОГО БОЇТЬСЯ МАЛЮК

Якщо мама уважна до свого сина чи доньки, вона обов’язково знатиме, що їх лякає, а потім спробує допомогти подолати дитині страхи. І важливо з’ясувати, чого боїться чадо якомога раніше, щоб звичайнісінький дитячий страх не перетворився з часом на фобію, яку доведеться лікувати нескінченними сеансами у психотерапевта.

2. ЩО ЦІКАВО ДИТИНІ

Чи можете ви відповісти, не роздумуючи, чим цікавиться вам малюк? Більшість батьків кажуть, що чадо “цікавиться комп’ютером”, але насправді вони, швидше за все, просто не знають, що саме йому до вподоби. Намагайтеся помічати, що подобається вашим дітям, які вони мають схильності та таланти.

3. ЯКІ У МАЛЮКА УЛЮБЛЕНІ ІГРАШКИ ТА РЕЧІ

У кожного хлопчика і дівчинки є улюблена річ та іграшка, а якщо ваша дитина вже підліток, то обов’язково поставтеся до неї з розумінням і завжди враховуйте її інтереси. Ви, як любляча мама, обов’язково повинні знати, що любить ваш син чи дочка та які речі йому дорогі.

4. ЯКЕ У ДИТИНИ КОЛО СПІЛКУВАННЯ

Кожна мати повинна знати, з ким спілкується малюк, хто його друзі, з ким він навчається в одному класі, а з ким гуляє у дворі. Це допоможе вам не тільки краще дізнатися про своє чадо, але ще й переконатися в його безпеці.

5. З КИМ У ДИТИНИ КОНФЛІКТИ

Не можна залишати дитину наодинці зі своїми проблемами та конфліктами. Якщо в сім’ї пануватимуть довірчі стосунки, то малюк напевно поділиться з вами своїми проблемами, а ви зможете дати йому цінну пораду.

6. ЯК ДИТИНА ХОЧЕ САМОВИРАЖАТИСЯ

Усі діти самовиражаються по-різному. Щоб зрозуміти свою дитину, потрібно знати, чим вона захоплюється. Може, їй подобається малювання, музика, танці, чи вона захоплюється чимось іншим. Коли ви зрозумієте, до чого лежить душа, ви зможете допомогти її вчасно підтримати.

7. ЧИ Є У ДИТИНИ СЕКРЕТИ

Звичайно, вони є у кожної людини та у кожної дитини. Якщо у вас досить довірчі стосунки з сином або дочкою, малюк з вами поділиться своїм секретом, але якщо у нього якісь таємниці і він наполегливо не хоче ні про що говорити, то варто бути уважнішими і задуматися, чи не настав час хвилюватися.

Тепер ви знаєте, що обов’язково має знати кожна мати! І нехай у вас з дитиною завжди будуть найдовірливіші та найщиріші стосунки.Возможно, это изображение текст «7 BaжлиBиx pe4eй npo AиTиHy, RKi̇ mae 3HaTи zatyshok.net. net.ua net zatushok KoжHa mama»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень