A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Комунікація з батьками дітей з ООП

Дата: 27.10.2023 10:05
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

5 правил комунікації з батьками дітей з особливими освітніми потребами

1. Надавайте чітку інформацію, що відбувається в класі

 Візьміть собі за правило регулярно надавати батькам інформацію про те, що їхня дитина зробила, що в неї/нього вдалось, а над чим ще треба попрацювати. Що саме зараз вивчають діти всього класу. Ця інформація допоможе батькам зрозуміти, над чим потрібно працювати вдома і як допомогти дитині стати більш успішною в класі.

2. Надавайте батькам приклади для домашньої роботи

 Школа для дитини з ООП– це середовище для узагальнення, тож більшості навичок батьки мають навчити дітей удома. Тож варто надавати приклади виконання навчального матеріалу для опрацювання та, навіть «проходити» на перед – залежно від труднощів, з якими стикається дитина під час навчального процесу.

3. Говоріть батькам про успіхи: їхня мотивація – це рушійна сила всього процесу

Успіхи дитини з ООП – це успіхи батьків. Тому, не зважаючи на вашу зайнятість, знайдіть час зробити два-три фото успішно виконаного завдання. Чи надішліть коротке повідомлення про досягнення на уроці математики. Вам потрібно, щоб батьки були у вашій команді, а найкращий спосіб цього досягнути – розділити з ними успіх.

4. Не дозволяйте, щоб з батьками спілкувався тільки асистент дитини

Хоча ця посада ще не повністю прописана в українському законодавстві, усе більше родин користуються послугами приватно найнятих фахівців, які супроводжують дитину з особливими освітніми потребами в школі – індивідуально. Такі люди називаються асистентами дитини й мають чітке завдання – супроводжувати й допомагати тільки дитині, з якою вони працюють. Якщо такий фахівець працює у вашому класі є ризик однобічного бачення ситуації в класі. Тому варто знаходити час і спілкуватись з батьками особисто, щоб вони мали кілька джерел інформації стосовно успіхів та труднощів своєї дитини.

5. Ніколи не приховуйте погані новини від батьків

Дуже важливо інформувати батьків про те, що насправді відбувається в школі. Якщо ви говорите, що все нормально, а насправді це не так – у майбутньому це призведе до неприємностей та непорозумінь


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень