A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 11.05.2023 10:07
Кількість переглядів: 16

ГОТУЄМОСЯ ДО ШКОЛИ. ІГРИ НА СКЛАДАННЯ І ВІДНІМАННЯ

Головна мета цих ігор: навчити дитину або хоча б ознайомити з основним математичними діями.

✅Гра «Один та один».

Візьміть десять іграшок. Поставте їх у рядок. Посуньте вперед першу іграшку і скажіть: «Я — один». Далі зробіть те саме з наступною і скажіть: «Один та один буде два». Те саме зробіть з третьою і наступними іграшками. Така гра допоможе зрозуміти принцип додавання. Щойно ви її засвоїте, можна буде перейти до ускладненого варіанту, коли додавати потрібно по дві іграшки, а потім по три. Замість іграшок можна використати пальці, по черзі загинаючи їх.

✅Гра «Скільки стало?».

Протилежна попередній грі. Почати слід із рахування предметів. Нехай це дитина зробить сама. Потім по одній слід віднімати іграшку, повідомляючи кількість тих, які залишилися.

Добре це ілюструють дитячі англійські пісеньки «10 little monkeys jumping on the bed» і «Ten in the bed». Крім того, що це допоможе засвоїти віднімання, дитина також ознайомиться з іноземною мовою. Якщо ви проти раннього вивчення іншої мови, то можете просто знайти переклад пісень і розіграти їх як домашню виставу.

Після засвоєння гри її також можна ускладнити і віднімати по дві-три іграшки.

✅Гра «Знайди пару».

Роздайте іграшкам картки з намальованими на них у різних кількостях яблук (чи інших предметів). Спорудіть з коробів, ящичків «будинки» для кожної іграшки і напишіть на них цифру. Завдання дитини: порахувати кількість яблук на картці, знайти будинок з відповідною цифрою. Ці «хатинки» можна замінити на шухлядки й інші куточки, розташовані по всьому дому. Це навчить дитину зіставляти цифри з кількістю.

✅«Готуємо борщ».

Залучайте дитину допомагати вам у хатніх справах. Запропонуйте приготувати борщ чи іншу страву. Скажіть, що для цього вам потрібно 8 овочів, з них одна морквина, одна цибулина, одна капустина й один буряк. Потім запитайте, скільки потрібно взяти картоплин? Ви, на свій розсуд, можете ускладнювати чи полегшувати умови задачі.

✅«Скільки всього посуду».

Гра заснована на тому самому принципі, що й попередня. Після або перед миттям посуду чи його складання у шафу ви також можете ставити подібні запитання.Возможно, это изображение 1 человек, ребенок и текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень