A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Труднощі дитини в школі.Що може за ними стояти.

Дата: 01.10.2024 10:15
Кількість переглядів: 33

 

                                                    Фото без опису

Цілком природно, що діти та підлітки час від часу можуть відчувати занепокоєння стосовно шкільного життя, особливо коли зустрічаються з новими викликами, такими як зміна школи чи підготовка до важливих іспитів. Але іноді навчання в школі може стати складним або стресовим на значно триваліший період.

Діти можуть не хотіти ходити до школи з багатьох причин.Ось кілька основних:

Розлад дефіциту уваги з гіперактивністю

У школі потрібно довго сидіти на уроках, слухати та виконувати завдання, що для дітей з РДУГ може бути надзвичайно важким. Постійні зусилля з концентрації призводять до втоми та фрустрації.

Соціальна фобія

Діти з соціальною фобією уникають взаємодії з однолітками або вчителями, оскільки можуть боятися негативної оцінки чи критики з боку інших або відчувати сильний дискомфорт у публічних ситуаціях. Шкільне середовище для них стає надмірно стресовим.

Розлади шкільних навичок (такі як дислексія, дисграфія чи дискалькулія)

Діти з такими розладами часто зазнають труднощів у виконанні завдань, що є легкими для їхніх однолітків. Вони можуть постійно переживати відчуття невдачі та страх не впоратися із завданнями, що з часом спричиняє зниження самооцінки та відсутність бажання відвідувати школу .

Булінг

Постійне цькування призводить до відчуття страху, сорому та ізоляції, що може викликати тривожні розлади або депресію. У таких ситуаціях дитина може уникати школи, щоб не зустрічатися зі своїми кривдниками, захищаючи себе від повторного стресу та принижень.

Проблеми в соціальній сфері

Деякі діти можуть не мати друзів у класі або відчувати себе ізольованими, що призводить до відчуття самотності та небажання йти до школи.

Як можуть допомогти батьки:

- Поговоріть із дитиною: Важливо розуміти, що саме викликає небажання ходити до школи. Поговоріть з дитиною про її страхи та тривоги, будьте відкритими і неосудливими.

- Забезпечте підтримку вдома: Дитина повинна відчувати емоційну підтримку вдома. Підтримуйте її, особливо тоді, коли вона зіштовхується з труднощами у навчанні або стосунках.

- Налагодьте співпрацю зі школою: Спілкуйтеся з вчителями та шкільними психологами, щоб зрозуміти, як можна допомогти дитині в класі. Спільна робота між батьками і школою може зменшити стрес і полегшити адаптацію.

Леся Підлісецька

30 вересня 2024 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень