A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 27.10.2021 10:26
Кількість переглядів: 58

У чому користь дидактичних ігор?

?Дидактичні ігри проводяться з метою підвищення рівня інформованості дитини про навколишній світ. Вони виробляють спостережливість, вчать фіксувати і знаходити відмінності між предметами, порівнюючи їх з різними параметрами. В ході ігрового процесу діти вчаться знаходити елементарні причинно - наслідкові зв'язки.

?Для дітей дошкільного віку дидактичні ігри мають виняткове значення: гра для них - розвиток, гра для них - праця, гра для них - серйозна форма виховання.

?Дидактичні ігри, як своєрідний засіб навчання, що відповідає особливостям дитини, включається в усі системи дошкільного виховання. Дуже велике значення дидактичних ігор для розумового виховання дітей. В іграх у дитини відбувається накопичення чуттєвого досвіду. Розбираючи, складаючи, підбираючи, діти вчаться розрізняти і називати розмір, форму, колір і інші ознаки предметів, закріплювати уявлення про кількість, величини, геометричні фігури.

?У дидактичних іграх дитина спостерігає, порівнює, зіставляє, класифікує предмети за тими чи іншими ознаками, виробляє доступний аналіз і синтез, робить узагальнення.

?Істотний ознака дидактичної гри - стійка структура, яка відрізняє її від будь-якої іншої діяльності. Структурні компоненти дидактичної гри: ігровий задум, ігрові дії і правила. Ігровий задум виражений, як правило, в назві гри. Ігрові дії сприяють пізнавальної активності дітей, дають їм можливості проявити свої здібності, застосувати наявні знання, вміння і навички для досягнення цілей гри. Правила допомагають направляти ігровий процес.

?Дидактична гра має певний результат. Всі структурні елементи дидактичної гри взаємопов'язані між собою і відсутність будь-якого з них руйнує гру. Гра цінна тільки в тому випадку, коли вона сприяє кращому розумінню математичної суті питання, уточнення та формування математичних знань дошкільника.Возможно, это изображение (в помещении)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень