A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Планшетні комп'ютери можуть допомогти у мовленнєвій терапії для дітей

Дата: 07.02.2022 10:28
Кількість переглядів: 65

Діти можуть отримати користь з використання планшетних комп'ютерів у логопедії, виявили дослідники.

Дослідження, оплачене Міністерством освіти, науки та спорту Словенії та Європейським соціальним фондом, показало, що гаджети, хоч і нібито пристрої для розваг, можуть допомогти дітям вимовляти слова, які могли б бути для них складними.

Члени дослідницької групи зазначили у звіті: «Результати  показали, що планшети позитивно впливають на соціальне навчання дітей. Ми відзначили, що акценти в терапії також змінилися – у той час як традиційна терапія спирається на навчання, цього разу лікарі активно залучали дітей до процесу та намагалися їх мотивувати».

У документі наголошується, що отримані результати ставлять під сумнів поширені застереження багатьох людей про використання комп'ютерів у навчальному процесі.

Крім того, користуватися планшетами дуже зручно, оскільки вони малі та мобільні, тобто їх можна використовувати вдома, у лікарні чи у класі.

Дослідження було продовженням проекту, який вивчав вплив використання планшетів у математиці минулого року. Дослідники зазначили: «Ми з'ясували, що діти можуть більше долучатися до ігрових завдань на планшетах, ніж до традиційних завдань підручника».

Таким чином, в цілому планшети є зовсім іншим підходом до традиційних методів навчання, і виявляється очевидним, що коли вони використовуються в логопедії, діти, які їх використовують, починають вільніше досліджувати та експериментувати, коли вони взаємодіють з іграми та завданнями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень