A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 04.04.2023 10:58
Кількість переглядів: 16

Вправи в сухому басейні при роботі з дітьми

Сьогодні хотілося б знову поговорити про таку чудову пристосуванні для відпочинку та підтримання здоров'я дітей, як сухий басейн. Численними дослідженнями фахівців було доведено, що заняття в такому басейні, наповненому не водою, а пластиковими кульками, надають всебічне позитивний вплив на зростаючий дитячий організм. Вони здатні відрегулювати діяльність серцево-судинної, дихальної, а також центральної нервової системи.

Ефект при використанні

Величезний позитивний вплив сухий басейн має на що формується кістковий апарат дитини, який дуже податливий і схильний до деформації. Він активізує обмін речовин, сприяє загартовуванню організму. Саме кулі для сухого басейну невипадково були обрані в якості наповнювача. Вони виробляють легкий масажний ефект, а також забезпечують плавне ковзання, тим самим знижуючи навантаження на ще не зміцнілий хребет дитини. Крім того, педагогами відзначається потужний психотерапевтичний ефект таких басейнів.

Кожна дитина відчуває потребу в руховій активності, дослідницької та творчої діяльності, що природно. Тому при проведенні занять в сухому басейні з кульками для дітей необхідно міняти види діяльності: вправа - відпочинок - ігри на дослідження простору басейну. Зверніть увагу, що для занять в сухому басейні існують деякі протипоказання: це різні шкірні захворювання, підвищення Основні положення

Вправи:

 Лежачи на спині: потрібно потягнутися до появи м'язового напруги, потім розслабитися і відпочити. Згинання та розгинання ніг в коліні по черзі, при цьому відштовхуючи ногами м'ячики від себе. Можна також загрібати кульки руками, здійснюючи «плавальні» руху, закопатися в кульки, нагортаючи їх руками до себе.

 Лежачи на животі: виконання «плавальних» рухів, руки в сторони. Повороти спочатку на правий бік, потім на спину, потім на лівий бік і знову у вихідне положення. Такі повороти можна виконувати у великому басейні, «катаючись» від бортика до бортика.

 Стоячи: діти дуже люблять ходити по кулькам в сухому басейні, а також переміщатися за допомогою руки і ніг, що є відмінним масажем і вправою на розвиток вестибулярного апарату.

Сухий басейн - місце для ігор

Сухий басейн з кульками - прекрасне місце для ігор різної тематики.

наприклад:

 Можна тренувати силу і спритність ніг, розмістившись в басейні стоячи з опорою спиною на бортик. За командою тренера потрібно відштовхувати від себе кулі ногами.

 Також можна ногами спробувати захопити кульки, сидячи при цьому на бортику басейну. Завдання можна ускладнити, попросивши дітей підняти певну кількість кульок, або тільки кульки потрібного кольору.

 У басейні серед кульок можна заховати руки або ноги, опустивши їх до самого дна.

 «Біг по кулькам» з опорою на бортики басейну сприяє масажу стоп, корекції і профілактиці їх деформації.

 М'яке масажне дію також надає вправу «Велосипед», в якому діти, лежачи на спині, крутять ногами уявні «педалі».

 «Пошуки скарбу» в сухому басейні (або будь-який інший іграшки) допомагають розвивати уяву, уважність і пам'ять.

 Також з кульок діти дуже люблять будувати різні будиночки і гірки, сидячи в сухому басейні. Для дітей від 4 років можна ускладнити завдання, попросивши їх вибирати для побудови кульки певного кольору або кількості.

 Ще одне дуже цікаве вправу для гри в сухому басейні називається «Кольоровий острів». За двоє або троє (в залежності від розмірів басейну) діти сідають на кульки і називають обраний ними колір. За командою педагога учасники нагортають під себе кульки потрібного їм кольору, щоб вийшов своєрідний острівець. Завдання кожного граючого - спробувати утриматися на своєму «острівці». Гра триває 3-4 хвилини. Переможець - той, чий острів виявиться найбільшим і хто не провалиться.

Возможно, это изображение 4 человека, ребенок и мяч


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень