A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 10.05.2023 11:00
Кількість переглядів: 15

ВІГВАМИ ДЛЯ ДИТЯЧОЇ КІМНАТИ: ПЛЮСИ І МІНУСИ

Діти обожнюють затишні куточки, які можна назвати особистим простором, і завзято облаштовують «будиночки», сховки, курені і т.д. Це не тільки гра, але і психологічне розвантаження, коли малюк відчуває себе господарем в житлі, де все влаштовано за його правилами.

ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ВІГВАМІВ

Саме вігвами, на відміну від наметів, мають розбірний каркас із дерев'яних планок - їх можна вийняти, щоб випрати тканинну частину виробу або скласти на зберігання. Крім того, товсті планки не пошкоджують чохол подібно дротовим ребрам, тож вігвам служить набагато довше.

Довжелезний список безперечних плюсів матерчатого будиночка вам перерахує дитина, якщо ви запитаєте, чи варто купувати таку обновку в дитячу.

Однак батьків більше цікавлять практичні переваги:

  • вігвами можна легко встановити і так само просто прибрати або переставити;

  • вони не займають багато місця в кімнаті і тим більш компактні в розібраному стані;

  • добре вентилюються, мають просторий зручний вхід і віконце;

  • тканинну частину можна випрати в звичайній машинці і навіть випрасувати за необхідності;

  • при належному використанні дуже стійкі.

Мінуси вігвамів пов'язані в першу чергу з браком виробництва - це може бути неякісна шліфовка дерев'яних планок, браковане кріплення, невідповідність чохла розмірами каркаса, погана прошивка і т.д. Як уникнути відразу всіх цих проблем? Вибирайте продукцію виробника, який відповідально ставиться до заявленої якості виробів - наприклад, фірми Warmo.Велике значення має повітропроникність тканини. Найкращі показники демонструють бавовна або льон - вони заодно абсорбують зайву вологу, а ось синтетика блокує вентиляцію, через що вігвам «парить», до того ж брак кисню може стати причиною головних болів.

Мінус, якого складно уникнути - певна рухливість каркаса, помітна під час активних ігор. Планки найчастіше надійно фіксуються всередині матерчатих трубок, які є частиною стін. Але ось нагорі палиці просто зв'язуються стрічкою. Конструкція через це не розвалюється, навіть якщо її пересувати по кімнаті, проте трохи «ворушиться», що на початку експлуатації трохи незвично.Возможно, это изображение 1 человек и текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень