A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 30.09.2021 11:19
Кількість переглядів: 64

Томатіс-терапія для дітей.

Томатіс-терапія - це особлива методика слухових тренувань, метою якої є поліпшення сприйняття й обробки головним мозком аудіосигналів. Суть методу Томатіса полягає в тому, що, завдяки особливим тренуванням слуху, мозок людини знову вчиться сприймати та обробляти звукові сигнали й отримана інформація засвоюється краще.

Показання

Томатіс-терапія показує високі результати за такими напрямками:

Поліпшення психоемоційного стану. Заняття дозволяють зняти тривожність, усувають пригнічений стан, загальмованість або гіперактивність (в залежності від діагнозу і рекомендованого лікування), сприяють реабілітації після інтенсивних емоційних навантажень.

Розвиток мовлення. Терапія рекомендована при всіх діагнозах, які супроводжуються уповільненим мовним розвитком, складнощами з запам'ятовуванням слів і вираженням думок, а також при заїканні.

Поліпшення координації рухів. Курс процедур рекомендовано пройти дітям з порушеннями розвитку моторики й координації. Пацієнтам, які не в повній мірі можуть контролювати рухи власного тіла.

Розвиток навичок комунікації. Особливо високу результативність в поліпшенні навичок спілкування терапія Томатіс показала у дітей з аутизмом. Також лікування впливає на самосприйняття, розвиток особистості, працездатності, творчих навичок.

Поліпшення інтелектуальних здібностей. Лікування сприяє поліпшенню здатності до навчання, посидючості, швидкості мислення, позитивно впливає на якість письма і читання.

Розвиток творчих навичок. Процедура активізує потяг до творчості, зокрема, позитивно впливає на постановку голосу та розвиток слуху.

Підвищення здатності до вивчення мов. Вправи дозволяють пацієнтові розрізняти звукові тонкощі мови, що вивчається, швидше запам'ятовувати слова і краще розуміти іноземну мову.

До речі, метод Томатіса рекомендований навіть вагітним жінкам на пізніх термінах. Вважається, що процедура Томатіс ще до народження дитини сприяє поліпшенню в майбутньому його психомовного розвитку.

Томатіс-методика є одним з найбільш безпечних методів терапії й тому показана дітям в ранньому віці.Возможно, это изображение (ребенок, мебель и в помещении)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень