A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 02.01.2023 11:20
Кількість переглядів: 29

ЯК ВИХОВАТИ КМІТЛИВУ Й РОЗУМНУ ДИТИНУ
ПОРАДИ БАТЬКАМ:

✅ Вчіть дитину з раннього дитинства. Проявляйте по відношенню до малюка максимальну, повну любові та уваги чуйність, усувати стрес-фактори, розмовляти з малюком, співати йому й багато жестикулювати, використовувати числа й ритмічні ігри, створювати умови й допомагати розвитку тривимірного сприйняття і, звісно, прищеплювати любов до навчання.

✅ Читайте дитині книги – почніть читати, навіть якщо маля ще не розуміє слів. Це стане для неї поштовхом у розвитку мовних навичок. Діти, яким читають книги з раннього віку, частіше набувають стійкий інтерес до читання, який залишається у них на все життя, вони добре вчаться у школі й домагаються успіхів у дорослому житті.

✅ Розмовляйте з дитиною – це допомагає малюкові розвивати чудові мовні навички. Уважно слухайте, коли він щось каже, так ви зможете заохочувати дитину до спілкування й допомагати розвивати швидкість мовлення.

✅ Взаємодійте з вашою дитиною, грайте з нею й допомагайте їй відчувати себе зігрітою увагою та піклуванням. Ніжний зв'язок, сформований між вами й дитиною, ваша взаємодія з нею забезпечують основу для розвитку кращих навичок мислення.

✅ Виховуйте дитину читачем – любов до читання здатна принести величезну користь. Це одна з найважливіших якостей, яку ви можете розвинути у свого малюка для того, щоб він виріс розумним.

✅ Залучайте малюка до гри – коли дитина грає, вона створює основу для розвитку своїх інтелектуальних, соціальних, фізичних та емоційних навичок. Коли вона грає з іншими дітьми, вона вчиться співвідносити свої ідеї, враження та почуття з досвідом і думкою інших дітей.

✅ Заохочуйте заняття спортом – фізичні вправи роблять дитину не тільки міцною, а й розумною! Заняття спортом підсилюють приплив крові до мозку і, відповідно, допомагають йому в будівництві нових клітин.

✅ Зробіть музику частиною життя вашої дитини. Музика покращує покращує пам'ять, увагу, мотивацію та здатність до навчання, це ефективний спосіб зняття стресів, які мають руйнівну дію на мозок малюка. Навчання гри на музичному інструменті позитивно впливає на здатність мозку оперувати поняттями пропорції та просторово-часових відносин – основами абстрактної математики.

✅ Дайте дитині можливість бачити, що ви здійснюєте обдумані вчинки – діти вчаться, наслідуючи поведінку дорослих.

✅ Обмежуйте час, який дитина проводить перед екраном телевізора – дитина взагалі не повинна дивитися телевізор у віці до двох років.

✅ Дозволяйте грати в розумні комп'ютерні ігри що сприятимуть ознайомленню дитини з літерами, математикою, музикою, фонетикою й багато чим іншим. Вони також сприяють розвитку її зорово-моторної координації й готують до технологій майбутнього. Що ще більш важливо, дитина вчиться під час гри.

✅ Давайте дитині нудьгувати – фахівці вважають, що дітям час від часу корисно нудьгувати. Уміння переносити нудьгу – це частина підготовки до дорослого життя. Дитина повинна вчитись отримувати задоволення від «спокійних роздумів».

✅ Дозволяйте дитині ризикувати й зазнавати невдачі – діти, які не люблять ризикувати й зазнавати невдачі або відчувають особливий біль від падіння з велосипеда чи поразки у змаганнях, розвивають низьку самооцінку й набувають фобії.

✅ Забезпечуйте дитину правильним харчуванням – здорове харчування має велике значення для розвитку інтелекту дитини.

✅ Стежте за тим, щоб дитина отримувала достатньо часу на сон – дослідження виявили взаємозалежність між кількістю сну й успішністю. Тривалі проблеми зі сном у дитини викликають інші серйозні й довготривалі проблеми.

✅ Допомагайте малюкові розвивати наполегливість. Наполегливість – це готовність домагатись довгострокових цілей своєю працею, цілеспрямованістю й витримкою.

✅ Хваліть дитину за старанну роботу, а не за те, що вона «розумна» – коли ви хвалите дитину за докладені зусилля, ви допомагаєте їй відчути контроль над власним успіхом.

✅ Розвивайте в дитини мислення зростання – учені вважають, що дітей треба надихати розглядати навчання як процес, який допомагає їм розвиватись і ставати в чомусь кращими й не сприймати свій інтелект величиною постійною й незмінною.

✅ Намагайтесь не піклуватися про дитину й не опікуватись нею надмірно – якщо, звісно, ви хочете, щоб вона стала лідером. Крім того, пропонуйте дитині виконувати завдання, які вимагають терпіння, щоб вона привчалась до дисципліни.

✅ Давайте дитині більше часу для відкритих, вільних занять замість того, щоби ставити її в рамки чіткого розкладу.

✅ Не контролюйте дитину на мікрорівні – не виправляйте її постійно. Нехай вона досліджує навколишній світ самостійно, щоб розвивати творче та інноваційне мислення.

✅ Давайте дитині завдання на кухні – це не тільки навчить її готувати, але й покращить її математичні та рухові навички (тобто моторику).Возможно, это изображение в мультипликационном стиле (ребенок)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень