A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 02.03.2023 11:28
Кількість переглядів: 20

РОЗВИВАЄМО КОЛЬОРОСПРИЙНЯТТЯ У ДІТЕЙ

Вже з перших тижнів життя, дітки здатні розрізняти кольори. Вони неусвідомлено тягнуться до контрастних предметів. А уже в чотири місяці, діти добре розрізняють жовтий, червоний, синій і зелений кольори.

На другому році життя діти зазвичай здатні до зорового порівняння предметів за кольором. А вже в дошкільному віці діти здатні розрізняти відтінки кольорів та їх аналізувати, які більш приємні, а які ні.

А ще для повноцінного розвитку дитина повинна отримувати достатню кількість вражень. Так як зовсім маленьким діткам цікаво все вивчати, дивитися і чіпати, непоганим рішенням для них можуть стати спеціальні дитячі пальчикові фарби. Їх можна пропонувати дітям з шести місяців, так як такі фарби гіпоалергенні і не містять шкідливих хімічних компонентів.

Малювання відмінно сприяє розвитку почуття кольору. Однак в ранньому віці не варто змушувати дитину вивчати назву всіх кольорів. Головне, щоб дитині вдавалося диференціювати і порівнювати кольори, серед інших відтінків виділяти потрібний, а під час малювання підбирати такі кольори предметів, які відповідають їх кольорам насправді.

Також для розвитку кольоросприйняття у дітей, батькам варто купувати спеціальні настільні ігри, робити аплікації, звертати дитячу увагу на забарвлення різних рослин та тварин.

Отож, дітям необхідний різнобічний розвиток, а тому приділяйте більше свого часу та уваги. Не дарма ж говорять, що щасливі діти у щасливих батьків!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень