A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 14.02.2023 11:38
Кількість переглядів: 21

ІГРИ З ВОДОЮ💦

Ігри з водою – одна з улюблених дитячих забав. Вони не тільки дають можливість краще пізнати навколишній світ неживої природи, але й корисні для розвитку тактильних відчуттів та дрібної моторики. Вода розвиває різні рецептори, заспокоює, дарує позитивні емоції.

Ігри з водою - це ефективний спосіб самотерапії. Вода здатна «заземлити» негативну енергію, що особливо актуально в роботі з «особливими» дітьми. Вона володіє психотерапевтичними властивостями, сприяє релаксації, розслабленню. З іншого боку, вона може не просто зацікавити, а й розважити дитину, підняти емоційний настрой. Все це створює сприятливий грунт для розвитку емоційної сфери дітей.

Пропонуємо деякі ігри з водою:

«Вилови мене»

Наливаємо в будь-яку ємність (таз) воду, додаємо туди всілякі предмети, які вам попадуться на очі (шишки, формочки, кришечки, трубочки, прищіпки), а також ємність без води. Даємо ложку дитині і показуємо, як виловлювати всі предмети.

Завдання дитини: виловити всі предмети з води і перекласти їх в суху ємність! Малюкам молодшого віку можна кидати предмети побільше, а також дозволяти спочатку виловлювати їх руками!

«Водоспад»

Для цієї гри вам знадобляться будь-які іграшки, за допомогою яких можна переливати воду: лійка, маленька мисочка, невеликий глечик або простий пластиковий стакан. Малюк набирає воду в ємність і, виливаючи її, створює галасливий водоспад з бризками. Зверніть увагу малюка, що чим вищий водоспад, тим голосніше він «шумить».

«Тоне – не тоне»

Візьміть предмети з різних матеріалів: метал, дерево, пластик, гума, тканина, папір, гумка.

Опускаючи по черзі різні предмети, спостерігайте разом з дитиною, занурюються вони в воду і що з ними відбувається.

Що тоне, а що ні? Поясніть дитині, чому.

«Фізика і математика»

Візьміть велику пляшку і пластиковий стаканчик. Спробуйте порахувати, скільки маленьких стаканчиків «поміститься» у велику пляшку (для заповнення пляшки використовуйте воронку).

А якщо вилити потім назад в стаканчики? Чи будуть вони всі заповнені? Або вода в пляшці залишиться?

Возможно, это изображение водоем


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень