A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 20.06.2022 12:37
Кількість переглядів: 36

Працюємо над кольоросприйняттям

Ви любите спостерігати, як Ваша дитина радіє кольоровому морозиву чи яскравій повітряній кульці? Звичайно, для дитини ці речі приносять велике задоволення, та не тільки. Діти сприймають кольори трохи по-іншому, більш чіткіше та яскравіше. Не дарма ж говориться, що в дитинстві і трава зеленіша, і небо ще більш голубе.

Вже з перших тижнів життя, дітки здатні розрізняти кольори. Вони неусвідомлено тягнуться до контрастних предметів. А уже в чотири місяці, діти добре розрізняють жовтий, червоний, синій і зелений кольори.

На другому році життя діти зазвичай здатні до зорового порівняння предметів за кольором. А вже в дошкільному віці діти здатні розрізняти відтінки кольорів та їх аналізувати, які більш приємні, а які ні.

А ще для повноцінного розвитку дитина повинна отримувати достатню кількість вражень. Так як зовсім маленьким діткам цікаво все вивчати, дивитися і чіпати, непоганим рішенням для них можуть стати спеціальні дитячі пальчикові фарби. Їх можна пропонувати дітям з шести місяців, так як такі фарби гіпоалергенні і не містять шкідливих хімічних компонентів.

Малювання відмінно сприяє розвитку почуття кольору. Однак в ранньому віці не варто змушувати дитину вивчати назву всіх кольорів. Головне, щоб дитині вдавалося диференціювати і порівнювати кольори, серед інших відтінків виділяти потрібний, а під час малювання підбирати такі кольори предметів, які відповідають їх кольорам насправді.

Також для розвитку кольоросприйняття у дітей, батькам варто купувати спеціальні настільні ігри, робити аплікації, звертати дитячу увагу на забарвлення різних рослин та тварин.

Отож, дітям необхідний різнобічний розвиток, а тому приділяйте більше свого часу та уваги. Не дарма ж говорять, що щасливі діти у щасливих батьків

Возможно, это изображение в помещении


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень