A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 04.01.2024 12:46
Кількість переглядів: 10

«Крижані прикраси» ❄️❄️❄️

Заморожена вода надає безліч можливостей для експериментів. Наприклад, малюка точно захопить виробництво крижаних прикрас для дерев — ними можна прикрасити ялинку або будь-яке інше дерево у дворі чи на майданчику.

Для їхнього виготовлення вам потрібно розвести у воді харчовий барвник і розлити по формах, які знайдуться в будинку. В якості формочок можна використовувати порожні деталі конструктора, формочки для піску або випічки, навіть звичайні повітряні кульки. Можна обійтися і без формочок — замінивши їх фольгою, з якої з дитиною можна виліпити потрібну форму.

Перед тим, як заморожувати майбутні іграшки, не забудьте вкласти в кожну формочку складену вдвічі мотузочку так, щоб петелька не торкалася води — саме за неї ви будете підвішувати свої прикраси.

Якщо під рукою не виявилося барвника, не біда — можна додати у воду блискітки, гілочки, ягоди або кавові зерна — вийде дуже цікаво.

До слова, звичайна вода з-під крана не підійде, так як при заморожуванні вона дає нерівномірний результат: в одному місці буде просто каламутною, в іншому — білястою. Щоб досягти ідеального результату, попередньо прокип’ятіть воду, додавши в неї трохи лимонної кислоти і цукру. Дайте відстоятися і тільки після цього приступайте до роботи.

За тим же принципом можна зробити крижану мозаїку або навіть крижану доріжку — для цього різнокольорову підфарбовану воду потрібно заморозити в одноразових тарілках. Дитині дуже сподобається викладати з отриманих «плиток» справжню доріжку для ляльок, наприклад.

А ще дітям подобаються крижані ліхтарики. Один зі способів їхнього створення: взяти два відерця різного розміру, поставити одне в інше і залити простір між ними водою. Коли вона замерзне, прибрати відерця і вийняти плафон, в який можна поставити свічку. Виглядає такий ліхтарик казково!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень