A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Обстеження та спеціалісти для мовчуна

Дата: 18.08.2022 13:04
Кількість переглядів: 68

Отже, Ви з дитиною, що не розмовляє, прийшли на консультацію до логопеда, і тут почалося...  Вам радять звернутися ще до тих і тих спеціалістів, зробити це, зробити те.. Виникає справедливе питання: «НАВІЩО?».       Для того, щоб скоригувати порушення (простими словами допомогти дитині), потрібно зрозуміти, чим воно спричинено. Найчастіше, проблема дитини, що не говорить, ширша, ніж просто не говорить, чи немає мовлення. У такому разі робота має бути комплексною.  Яких фахівців та процедури Вам можуть порекомендувати пройти.

 Невролог: Поставить діагноз, призначить, при необхідності, медикаментозне лікування.

Психіатр:  виключає наявність психічних захворювань; Оцінює рівень інтелектуального розвитку; рівень розвитку всіх вищих психічних функцій; Оцінює рівень розвитку загальної та дрібної моторики, розвитку навичок вольової регуляції.

Дитячий психолог (у деяких випадках нейропсихолог):  Оцінює рівень розвитку ігрової діяльності; Оцінює рівень розвитку наслідувальної діяльності та виключає порушення комунікації;  У деяких випадках оцінює рівень розвитку загальної моторики та розвитку навичок вольової регуляції.

Сурдолог:  Аудіометрія- виключає можливість зниження слуху;

Дефектолог:  МРТ головного мозку виключити структурні ураження головного мозку;  УЗД судин голови та шиї): виключити порушення кровообігу.

Пам’ятайте, чим раніше проблему буде виявлено, тим ефективнішим і швидшим буде результат.  Будь-які проблеми в pрозвитку  доведеться наздоганяти. Те, що ви ви відклали «на потім» все одно дасть про себе знати. Тому не лякайтеся, а співпрацюйте з своїм спеціалістом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень