A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Притча «Про майбутнє, минуле та сьогодення»

Дата: 10.06.2020 13:35
Кількість переглядів: 593

   

   Три мудреця посперечалися про те, що важливіше для людини - її минуле, сьогодення або майбутнє. Один з них сказав:

- Моє минуле робить мене тим, хто я є. Я вмію те, чого я навчився в минулому. Я вірю в себе, тому що мені добре вдавалися ті справи, за які я раніше брався. Мені подобаються люди, з якими мені раніше було добре, або схожі на них. Я дивлюся на вас зараз, бачу ваші посмішки і чекаю ваших заперечень, тому що ми вже не один раз сперечалися, і я вже знаю, що ви не звикли погоджуватися з чим-небудь без заперечень.

- А з цим неможливо погодитися, - сказав інший, - якби ти мав рацію, людина була б приречена, як павук, сидіти день за днем ??в павутині своїх звичок. Людину робить її майбутнє. Не важливо, що я знаю і вмію зараз - я буду вчитися тому, що потрібно мені в майбутньому. Моє уявлення про те, яким я хочу стати через два роки, куди більш реальне, ніж мої спогади про те, яким я був два роки тому, тому що мої дії залежать зараз не від того, яким я був, а від того, яким я збираюся стати. Мені подобаються люди, не схожі на тих, кого я знав раніше. А розмова з вами цікава тому, що я смакую тут захоплюючу боротьбу і несподівані повороти думок.

- Ви зовсім випустили з уваги, - втрутився третій мудрець, - що минуле і майбутнє існують тільки в наших думках. Минулого вже немає. Майбутнього ще немає. І незалежно від того, згадуєте ви про минуле або мрієте про майбутнє, дієте ви тільки в сьогоденні. Тільки в ньому можна щось змінювати у своєму житті - ні минуле, ні майбутнє нам не підвладне.        Тільки в сьогоденні можна бути щасливим: спогади про минуле щастя - сумні, очікування майбутнього щастя - тривожне.

   А яка позиція найближча Вам?

Джерело: https://www.facebook.com/dytyachyjpsyholog


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень