A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 18.01.2024 13:52
Кількість переглядів: 9

ІГРИ ТА ВПРАВИ

Будь-яку інтелектуальну навичку можна розвинути. Пам’ять, логіка, мислення і увага поліпшуються, якщо регулярно виконувати вправи і розв’язувати задачі. Як ми вже з’ясували, увага у дітей 5-6 років розвивається за допомогою гри. Адже гра не тільки розважає, а й приносить користь, а дитина може цього навіть і не помітити.

Батьки можуть використовувати підказки з інтернету про те, як займатися з дітьми, або ж придумати свої, засновані на інтересах дочки або сина. Існує велика кількість розвивальних ігор на вулиці, настільних ігор і тих розваг, якими можна зайнятися в будь-якому місці.

Будь-яку дитину зацікавлять такі ігри:

Запам’ятовування предметів.

Дошкільникам потрібно запам’ятати розкладені перед ним предмети, а потім згадати, де лежав кожен з них.

Добре відома гра «Їстівне-неїстівне».

У колі друзів перекидають м’яч по черзі, називаючи при цьому предмети та їжу. Якщо в руки потрапляє м’яч на їстівне – потрібно ловити, на неїстівне – відбити.

«Частини тіла». Гравцям потрібно правильно назвати частину тіла, яку показує дорослий. Незвичайність гри в тому, що ведучий показує на одну частину тіла, а промовляє іншу, щоб заплутати учасників і перевірити їх уважність.

Знайти відмінності. На двох малюнках зображені однакові картинки. Та на них є ледь помітні відмінності, які дитина має знайти.

Розвивальна настільна гра для дошкільнят «Хитрі числа». Для неї потрібно 20 карток, на кожній з яких написані числа. 10 карток отримує дитина і 10 карток забирає дорослий. Спочатку ведучий показує одне число, а потім найближче число до нього. Дитина має пригадати, яке число було спочатку.Возможно, это изображение 4 человека, ребенок и детская игрушка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень