A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Пізнавальні відео для дітей на тему інклюзії

Дата: 27.10.2023 13:58
Кількість переглядів: 18

☝Коли ми говоримо про інклюзію, про необхідність виховувати дитину в дусі толерантності, ми повинні розуміти, наскільки цей процес складний. Не можна один раз пояснити дитині, як слід реагувати на відмінності людей й очікувати, що вона відразу чомусь навчиться. Треба послідовно працювати над формуванням в дитини певного світогляду. А для цього важливо використовувати і книжки, і фільми, і бесіди на тему різних життєвих ситуацій. Звісно, стане у пригоді й перегляд разом з дитиною коротких пізнавальних відеороликів. Дивіться і заохочуйте дитину до висловлення нею власної думки. За необхідності корегуйте її реакцію, пояснюючи деякі речі. Пам’ятайте: саме нашим дітям жити в майбутньому суспільстві. І яким воно буде, залежить від нас.

🧡Пропонуємо вам низку коротких мультфільмів, які безумовно вплинуть на ваших дітей і залишать слід в їхній душі.

✅«Таємниця Маеля». У мультфільмі розповідається про зустріч Пако та Маеля — хлопчика з рідкісним генетичним захворюванням. Які емоції виникають під час такої зустрічі? Як реагувати на особливість хлопчика? Автори мультфільму пропонують глядачам певну модель поведінки. Перегляд доступний за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=3E_nulB4jyc

✅«Дивовижні речі трапляються». У відео робиться акцент на тому, що всі люди різні, і мозок кожної людини працює по-своєму. Є відмінності, які легко помітити, а є не такі очевидні. У ролику розповідається про те, що таке аутизм і як людина з аутизмом сприймає інформацію.

Перегляд доступний за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=tVjFFIh7-rM&t=172s

✅«Тамара». У цьому короткому мультфільмі розповідається про те, що висловлюватися і спілкуватися можна й мовою тіла. Ідеться про те, що дитяча мрія може подолати хворобу.

Перегляд доступний за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=B4frsp-rR6c

✅«Скарлет» — мультфільм про дівчинку, якій ампутували гомілку. Тепер вона носить протез. Скарлет почувається самотньою, вона засмучена через те, що не зможе танцювати. Проте мама пошила донечці балетну сукню, і дівчинка ожила. Так, у даному випадку не можна зцілити ногу, але можна подарувати надію! У маленької Скарлет знову з’являється посмішка на обличчі.

Перегляд доступний за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=JOWiPx5VRUU


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень