A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Ігри на папері: розважаємось з користю

Дата: 06.05.2024 14:23
Кількість переглядів: 134

Фото без описуЧасом буває, що ви з дитиною опиняєтесь в якомусь нудному місці – в черзі до лікаря, в поїзді, тощо – де годі знайти якихось розваг. В такій ситуації звичайний аркуш паперу та олівець  стануть вам у нагоді.

Окрім того, що ігри на папері дозволяють без зайвих зусиль та якогось особливого приладдя весело провести час, їх, безумовно, сміливо можна назвати лідерами серед розвиваючих ігор – адже вони активують увагу, уяву, пам’ять та аналітичні здібності. Тож які «паперові» ігри ми рекомендуємо?

Карлючки

Кожен з гравців малює на своєму аркуші карлючку, після цього гравці обмінюються аркушами та домальовують чужі карлючки таким чином, аби вийшов якийсь осмислений малюнок.

Хрестики-нулики

Це класична, але майже забута сьогодні гра. Найпростіші хрестики-нулики – на квадратному полі три на три. А ось більш складний варіант – на великому аркуші в клітинку, де потрібно поставити 5 хрестиків або 5 нуликів в ряд: по вертикалі, горизонталі або діагоналі.

Шифрувальник

Коли діти вже вміють писати і читати, їм подобається розшифровувати секретні записки, де для кожної літери є своє позначення – наприклад, цифра або маленька картинка, фігура. Разом із дитиною складіть простий шифр, а потім напишіть маленького листа, який малеча має розшифрувати.

Складач

Обираємо довге слово, пишемо його зверху на кожному листочку, і потім з літер цього слова складаємо короткі слова. Зручніше виписувати слова стовпчиками – з 4 літер, з 5 літер, з 6 літер, з 7 і більше. Як правило, грають на час – 10 або 15 хвилин. Після гри кожен зачитує список слів, який він встиг скласти з великого слова.

Нісенітниця

Спочатку всі гравці мовчки пишуть на своєму аркуші відповідь на питання «Хто?». (Наприклад – слон). Листочок загортається, аби напису не було видно іншим, гравці обмінюються аркушами. Далі кожен пише відповідь на питання «Коли?». (Наприклад – торік). Листочки знову загинаються, гравці передають їх один одному. Таким чином всі мають відповісти на запитання «Де?», «З ким?», «Що робили?», «Що їм сказали?», «Чим все скінчилося?» – після кожного слова листочки загинаються, гравці обмінюються. В фіналі кожен з гравців розгортає свій аркуш та зачитує «нісенітницю», яка вийшла з цієї колективної творчості. Наприклад: Слон торік в дитячому садочку разом із пожежником грали на барабанах. Їм сказали: «Геть звідси!». Вони пішли їсти морозиво.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень