A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 03.04.2020 14:26
Кількість переглядів: 126

Як пережити карантин і залишатися спокійними батьками? 

 Паніка - психічний стан людей - несвідоме, неприборканий страх, викликаний небезпекою, охоплює людини. Вірус - це загроза, а з точки зору нестабільності, в тривозі за наше життя і здоров'я близьких, не рідкість ми втрачаємо критичне мислення і потрапляємо в паніку.
Що можна зробити для захисту себе і корисного і безпечно провести час вдома з дітьми, з точки зору ізоляції через загрозу поширення koronovírusu?
Ось кілька порад.

 1. Обмежити контакти людей в соціальних мережах, від яких ви отримуєте інформацію про карантин, його прогрес. Виберіть кілька авторитетних осіб або джерел, з яких суха, фактуальная інформація, без зайвого аналізу ситуації і особистих оцінок.
 2. Відстежуйте свої почуття. Коли діти і батьки знаходяться в обмеженому просторі досить довго, природно, відбувається дуже багато різних ситуацій, на які ми реагуємо. Дуже важливо в цей момент зрозуміти, які у вас почуття - страх, гнів, тривога, лють, роздратування або щось ще і відчути, що саме їх викликало. Тому що може бути зміна почуттів, коли, наприклад, можна злитися на підвищення курсу валют і це багато кричати на дитину за пролитий чай. Обов'язково відрізняються, які почуття і хто або що, відчуваєте.
 3. Не мовчи про карантин. Діти все відчувають, розуміють, що є певне напруження і батьки турбують. Потрібно спокійно пояснювати дітям ситуацію на простому й чіткому мовою, без зайвої паніки говорити про своє відчуття неспокою і тривоги і говорити про елементарні правила особистої гієни, які можуть захистити від вірусів (мити руки регулярно, не беріть що-небудь брудне в рот...). Для маленьких дітей ці правила можна перетворити в гру.
 4. Форма ритуалів. Ізоляція - це свого роду криза, це зміна стабільності і звичайного режиму. Завдання для батьків в цей час організувати нові ритуали, які забезпечать дітям стабільність. Це може бути: фізична зарядка в певний час, телефонні і відеодзвінки з сім'єю, спільне приготування, ігрові турніри з різних настільних або активних ігор.
5. Організуйте ігрові заходи ваших дітей. Під час карантину ви можете грати в різні тренувальні ігри або розваги.
Ігри не забути літери і цифри - Tvins ABC, гра грайливі сови, гра з маркер Жіраффчік, настільні вкладиші "Цифри", дерев'яні іграшки половинки "Граф до 10", настільна  алфавіт, математичний пробіжка, Гра для вивчення планшета множення "Лови горобець ".
Настільні ігри з розвитку мислення - Кольори, різні загадки, загадки, магнітні танграм, математичні планшети, кольорові жаби, шкарпетки рукавички.
Розважальні ігри - магнітна гра "Торт", ігрова дошка з Липунів (монстроманія), сковорідки, хто я, Дженга, мафія, докумекай, асоціація, міміка, кривляки, bazikalo (вірю-не вірю), гра не пропустив.
Ігри для самих маленьких - ігри з прищіпками, комбінатор, загадки-близнюки" Лічба ", пальчикові театр" тварини ", шнурки,сортувальники, загадки-половинки, ігри на стрічках, Піраміди, мозаїка, овочі і фрукти з полімерної глини, помпони, карти Домана, різні сенсорні коробки.
Активні ігри - ходулях, м'яч, фітбол, камені, килими для боулінгу.
 6. Створіть резервний список заходів та ігор з дітьми, щоб побачити, коли здається, зробив все можливе.
 7. Підтримайте свій ресурс. Насправді батьки легко можуть взаємодіяти зі своїми дітьми, якщо у них є ресурс . А ось головне зрозуміти, що в період ізоляції не всі ваші дії повинні мати сенс. У звичайному ритмі ми звикли ставити певні завдання перед собою, робити їх і отримувати від нього енергію. На даний момент ситуація змінилася - потрібно навчитися отримувати задоволення від процесу, а не від результату. Дозвольте собі зробити щось без конкретної мети. Спробуй зрозуміти, що для вас більше - перегляд фільмів, розробці, читання книг, онлайн-навчання, спорт будинку.
Ще один важливий момент щодо внутрішнього ресурсу - не плануйте далеко попереду. Оскільки ситуація не зовсім стабільна, не ставимо конкретні плани не розчаровуватися в разі обох нереалізації.
 Здоров'я всім і пам'ятайте - карантин скоро закінчиться!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень