A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 26.01.2023 15:16
Кількість переглядів: 29

ЩО ТАКЕ ЛОГІЧНЕ МИСЛЕННЯ?

Логічне мислення визначають як здатність до аналізу ситуації, події чи явища та здатність до раціонального прогнозування майбутнього. Логічне мислення є близьким до критичного, адже закладає основу для комплексного бачення та розуміння реальності. Водночас воно також вимагає певного володіння навичкою абстрактного мислення, вміння аналізувати, порівнювати та інтерпретувати інформацію.

НАВІЩО РОЗВИВАТИ ЛОГІЧНЕ МИСЛЕННЯ В ДИТИНИ?

Ми вже знаємо, що логічне мислення засноване на декількох розумових операціях, а саме — аналізуванні, порівнянні, синтезі та абстрагуванні. Коли дитина починає впізнавати обличчя рідних або розрізняє кольори — це вже є простими, але впевненими ознаками логічного мислення. Адже для цього дитина має вміти аналізувати, порівнювати та робити висновки.

Коли дитина складає пазл, вона також мислить логічно. Наша мета в тренуванні логічного мислення — навчити дитину взаємодіяти так само послідовно та системно, але не з частинками пазлу, а з поняттями, явищами, історіями та подіями.

Розвивати логічне мислення в дошкільному віці та під час молодшої школи значить зробити видимим процес аналізу, порівняння та виснування, а також — навчити дитину мислити абстрактно.

Логічне мислення не лише закладає раціональність та послідовність в особистість дитини, а й лягає в основу її здатності до креативного та продуктивного мислення. Логічне мислення в цьому випадку посилює креативність, оригінальність та винахідливість.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень