A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 09.01.2023 15:17
Кількість переглядів: 22

Консультація для батьків.

Скільки часу можуть проводити діти різного віку за екранами телевізорів, планшетів чи смартфонів і як їх використовувати з користю для дитини

1. Встановіть чіткі правила для дитини щодо кількості часу, проведеного зі смартфоном чи планшетом.

В багатьох розвинених країнах світу лікарі, психологи та науковці не рекомендують використовувати будь-які екрани у віці до двох років, адже вони не несуть жодної користі для дитини.

2. Дітям від двох до п’яти років не рекомендується проводити більш ніж однієї години на день за екранами для розваги, а дітям від 5 до 14 років – не більше двох годин. Головна небезпека полягає саме в розважальних програмах та іграх, а не у використанні гаджетів для освітніх цілей.

3. Організовуйте дітям дні без телевізорів та інших гаджетів (рекомендація Національного інституту підвищення якості охорони здоров’я, Ніцца).

4. Не вмикайте телевізор як фон під час ігри з дитиною або вживання їжі. Дитина постійно відволікається та швидко втомлюється від необхідності перемикати увагу на різні речі. Пасивний перегляд телевізору також зараховуються як екранний час.

5. Постійно робіть перерви. Доктор Ларрі Розен (Larry Rosen) рекомендує дітям до 10 років відкладати телефон чи планшет на годину після 40 хвилин використання.

6. Перетворіть пасивний перегляд на активну гру з іграшками. Задавайте дитині питання та спілкуйтеся з дитиною в процесі гри на планшеті.

7. Пояснюйте дитині, чому ви обмежуєте час або просите вимкнути телевізор. Перетворіть це на ще один привід поговорити про важливість здорового образу життя.

8. Будьте прикладом. За столом відкладайте телефон та планшет та насолоджуйтеся спілкуванням. Граючи з дитиною, будьте активним учасником гри, а не спостерігачем з телефоном.

Навіть засновник компанії Apple, людина, яка перевернула нашу уяву про технології, Стів Джобс, не дозволяв своїм дітям користуватися iPad. І хоча він був дивакуватою людиною з крайностям і, як мама, я зовсім не проти гаджетів, але я – за відповідальне користування ними.Возможно, это изображение 3 человека, ребенок, люди сидят и в помещении


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень