A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 12.03.2020 15:21
Кількість переглядів: 118

02.03.2020 в Великописарівській районній державній адміністрації відбулось засідання на тему:"Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19"

Коронавірус 2019-2020 року, або китайський коронавірус – це новий вид вірусу, що вперше був зафіксований серед людей у Китаї в місті Ухань наприкінці 2019 року та став сьогодні причиною масштабного спалаху респіраторних захворювань із важкими ускладненнями і високою смертністю. Вірус належить до родини коронавірусів і ще недостатньо вивчений.

Коронавірус – це родина вірусів, що станом на січень 2020 року налічує 39 видів. Коронавірус містить позитивну одноланцюгову РНК, а оболонка вірусу під мікроскопом має вигляд корони – звідси й назва родини. Коронавірус викликає коронавірусну інфекцію.Коронавірусні інфекції проявляються як звичайна гостра респіраторна інфекція (ГРВІ), так і діареєю (проносом) та утрудненим диханням (дихальна недостатність), що характерні для так званого «близькосхідного респіраторного синдрому (MERS-CoV)», а також можуть бути причиною важкої пневмонії (запаплення легенів) при тяжкому гострому респіраторному синдромі SARS-CoV.  Відомо, що коронавіруси присутні в ареалі тварин, деякі з них мутували і стали заразними для людини. Відповідно, коронавірусна інфекція є зооантропонозом, тобто можливе зараження від тварини та від людини.Отже, імовірна передача коронавірусу від тварини до людини та поміж людьми:

  • при контакті з хворим на коронавірусну інфекцію – через краплі його слини;
  • при безпосередньому контакті із зараженими тваринами – через немиті руки;
  • при вживанні сирих або недостатньо термічно оброблених м’ясних і рибних продуктів, яєць – якщо ці тварини чи птахи були уражені коронавірусом.

Оскільки новий китайський коронавірус ще перебуває у процесі дослідження, ученими достеменно ще не виділено всіх тварин групи ризику. Проте вже зрозуміло, що значно більшу епідеміологічну небезпеку становить поширення вірусу саме від людини до людини – через респіраторний механізм передачі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень