A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 16.03.2023 15:41
Кількість переглядів: 13

Розвиток дрібної моторики у дитини

Дрібна моторика - це вміння людини здійснювати осмислені і спрямовані рухи пальцями рук або ніг. Дитина удосконалює дрібну моторику пальців у міру дорослішання - але опановує нею вже з народження. У нашому Центрі стимуляції мозку малюків навчають цьому природному - але такого необхідного процесу: впевнено володіти власними руками, щоб досягати маленьких і великих цілей.

Проста моторика означає захоплення, утримання предмета і подальшу роботу з ним (їсти, одягатися). Тонка і складна моторика має на увазі письмо, малювання, виконання скрупульозної роботи (вирізання фігурок, створення аплікацій, оригамі, в'язання, ліплення). Коли людина виконує якийсь рух, вона залучає одночасно нервові імпульси, м’язи пальців рук, кістково-суглобний та зоровий апарат.

Розвиток моторики пальців допомагає дитині оволодіти необхідними побутовими навичками - а також підготуватися до школи. Малюк який впевнено володіє руками не буде відволікатися на те, як краще взяти письмове приладдя, щоб не упустити - а тому зможе більше концентрувати увагу на навчальному процесі.Нет описания фото.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень