A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 20.10.2021 15:49
Кількість переглядів: 60

Консультація для батьків

ДИТИНА МАЄ ТРУДНОЩІ З РАХУНКОМ, НЕЗДАТНА РОЗВЯЗУВАТИ МАТЕМАТИЧНІ ЗАДАЧІ?

ДИСКАЛЬКУЛІЯ — специфічний розлад розвитку біологічного походження, пов'язаний з нездатністю навчання арифметиці і математичних наук в цілому. Часто ії називають "математична дислексія". Ця патологія не залежить ні від рівня інтелектуального розвитку дитини ні від застосовуваних педагогічних методів.

Складність полягає в нездатності інтерпретувати цифрові символи і складності при обчисленнях - додаванні, відніманні, множенні і діленні.

Дитина з дискалькулію плутає цифри і знаки, не може рахувати усно, працювати з абстракцією. Таким дітям складно робити уроки і завдання, пов'язані з математичними обчисленнями.

Дискалькулія - це дисфункція нейронних з'єднань, що обробляють числові дані, яка ускладнює роботу областей мозку, що відповідають за доступ і обробку цифрової інформації.

Це є вроджений розлад тобто має генетичний склад.

Дискалькулію можна визначити вже в дошкільному віці, коли дитина починає розвивати математичні здібності, її симптоми зберігаються в дитинстві, підлітковому віці і навіть у дорослих.

Під час розвитку дитини, труднощі стають все більш очевидними, проте не потрібно чекати серйозних проблем, щоб почати діяти. При дискалькулії важливо виявити її вчасно, тому як батьки, так і вчителі повинні бути напоготові при появі труднощів і симптомів, які можуть вказувати на цей розлад.

Чим раніше ми запропонуємо таким дітям необхідні інструменти, які допоможуть їм адаптуватися до навчального процесу, тим більша ймовірність того, що вони зможуть оптимізувати свої розумові ресурси і стратегії до навчання.

У дискалькулії багато спільного з дислексією, обидва розлади генетичного характеру і пов'язані з порушеннями когнітивних функцій, що викликають труднощі з навчанням читання та математики.

І якщо ви розумієте, що дитина потребує допомоги, втручання професіоналів не зволікайте, звертайтеся до фахівців нашого центру, отримайте консультацію і за потреби корекцію.

Давайте допоможемо нашим дітками бути успішними і щасливими

Возможно, это изображение (ребенок)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень