A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 15.11.2021 15:57
Кількість переглядів: 52

Гімнастика для очей????

Робота???? та навчання????????? онлайн — реалії теперішнього часу. Для очей це, безумовно, означає багато додаткового навантаження. Крім того, багато часу ми проводимо за переглядом фільмів????, серіалів та мультиків, навіть, купуємо речі онайн та читаємо книги на комп’ютері.Тому,цілком доречно згадати про гімнастику для відновлення і поліпшення зору.

Як і з будь-якими тренуваннями, тут важлива регулярність. Існують спеціальні комплекси вправ при короткозорості, далекозорості, астигматизмі — їх легко знайти в мережі, а в цьому дописі пропонуємо базовий варіант, корисний як для дитячих, так і для дорослих очей.

Зауважимо лише, якщо є значні порушення, краще проконсультуватися з офтальмологом. Лікар ???????призначить певний комплекс вправ в кожному конкретному випадку.

Щодо дітей, то робити зарядку дитина повинна осмислено, школярі цілком здатні впоратися самостійно.Малечі краще буде займатися разом з батьками, а ще можна заморочитися і перетворити процес на гру.

Скільки разів робити гімнастику протягом дня — тут немає суворих рекомендацій. Наприклад, в моменти інтенсивних зорових навантажень, при роботі за комп’ютером, читанні, в ідеалі треба робити перерви на гімнастику кожні 40-60 хвилин. Цей ритуал бажано перетворити на звичку.

Але не забувайте, що гімнастика для очей ????— це профілактика, і діє вона лише в комплексі з необхідними засобами лікування. Тому щорічний офтальмологічний огляд є обов’язковим, особливо якщо у дитини наявна спадкова схильність.

Кожну вправу повторюйте по 5-30 разів, починаючи з малого, навантаження збільшуйте поступово. Рухи плавні, без ривків, між вправами корисно трохи поблимати очима. І не забудьте зняти окуляри або контактні лінзи.

????1.ШТОРКИ

Швидко і легко моргайте 2 хвилини. Сприяє покращенню кровообігу.

????2.ВЕЛИКІ ОЧІ

Сидимо прямо. Міцно заплющуємо очі на 5 секунд, потім широко відкриваємо їх. Повторюємо 8-10 разів. Зміцнює м’язи повік, покращує кровообіг, сприяє розслабленню м’язів очей.

????3.МАСАЖ

Трьома пальцями кожної руки легко натисніть на верхні повіки, через 1-2 секунди зніміть пальці з повік. Повторіть 3 рази. Покращує циркуляцію внутрішньоочної рідини.

????4.КОНТРАСТ

Двічі в день, вранці й ввечері, обполіскувати очі. Вранці — спочатку відчутно гарячою водою (не обпалюючись!), потім холодною. Перед сном все у зворотному порядку: промиваємо холодною, потім гарячою водою.

????5.СТРІЛЯЄМО ОЧИМА (див. схему на фото)

Дивимося вгору-вниз з максимальною амплітудою. Креслимо коло за годинниковою стрілкою і навпаки. Малюємо очима діагоналі. Малюємо поглядом прямокутники. Погляд йде по дузі — опуклій та увігнутій. Обводимо поглядом ромб. Малюємо очима бантики. Малюємо букву S – спочатку в горизонтальному положенні, потім у вертикальному. Креслимо очима вертикальні дуги, спочатку за годинниковою стрілкою, потім — проти. Переводимо погляд з одного кута в інший по діагоналях квадрата. Зводимо зіниці до перенісся щосили, наблизивши палець до носа. Часто-часто моргаємо повіками — як метелик махає крильцями.

При роботі за комп’ютером потрібно пам’ятати наступне:

?• Після кожної вправи слід хвилину посидіти із заплющеними очима.

?• Стежте за рухами — амплітуда повинна бути максимальною.

?• При постійній роботі за комп’ютером робіть невелику хвилинну перерву через кожні 40 хвилин, в крайньому разі, через годину.Нет описания фото.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень