A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: 15.03.2022 16:21
Кількість переглядів: 38

Як заспокоїти дитину від року до 3-4 років

У цьому віці більшість дітей уже добре розуміють дорослих, вміють та люблять спілкуватися. На цьому й ґрунтуються найбільш ефективні способи заспокоєння.

1. Візьміть на руки та поспівчуйте

Притисніть дитину до себе, скажіть їй щось на кшталт «Ти плачеш. Напевно, ти чимось засмучена. Скажи мені, що сталося, чим я можу тобі допомогти?». З великою ймовірністю вона розповість вам, що її турбує. Це допоможе вирішити проблему плачу.

2. Додайте усвідомленості

Попросіть дитину плакати тихіше (наприклад, щоб не розбудити маму, що відпочиває) або нижчим голосом, «як ведмідь». Якщо вона послухається, то ви виграли. Плач перетвориться на усвідомлені вокальні вправи, від яких дитина швидко втомиться.

3. Нагадайте про важливу справу, заради якої варто відкласти плач

Це може виглядати так: «Давай ти пізніше поплачеш, а то скоро стане темно і, якщо довго ридатимеш, ми не встигнемо погуляти». Таким чином ви не забираєте у дитини право на сльози. Просто просіть перенести їх на більш зручний момент.

4. Знайдіть спосіб зганяти розпираючі дитини емоції

Запропонуйте йому, наприклад, подушку: Давай, щоб не плакати, ми її поб'ємо! І разом з дитиною починайте стукати по м'якій речі кулаками. Можна також вручити надувний молоток або запропонувати кидатися пластиковими кульками в стіну. Підійде будь-який вид активності, який допоможе позбавитися негативу.

5. Створіть кумедний ритуал

Наприклад, щойно дитина починає плакати, біжіть за феном, щоб терміново висушити сльози. «То де ж наш фен, де ж я його втратив? О, а давай подуємо на кота?» Це допоможе переключити дитячу увагу і, можливо, навіть розсмішить дитину.

Будьте обережні, якщо плач дитини через проблему проблему, цей метод знецінить переживання малюка.

6. Придумайте "таблетки від поганого настрою"

Це можуть бути желейні мармеладки у вигляді ведмедиків, шоколадні драже, будь-яка інша маленька насолода. Хто тут у нас плаче? Терміново викликаємо швидку, вона везе нам пігулки від поганого настрою! З'їж — і сльози висохнуть! Основні правила при цьому: «пігулка» має бути одна, і, якщо дитина від неї відмовляється, цього разу її більше не пропонуйте.

Але тут будьте обережні. Дитина може використовувати плач для отримання цукерки. Тому використовуйте цей метод рідко.Возможно, это изображение ребенок


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень