A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Новини

Особливості навчання та виховання дітей з порушеннями опорно-рухового апарату Руховий аналізатор — це нейрофізіологічна система, яка здійснює аналіз і синтез сигналів, що виникають в органах людини та тварин. Руховий аналізатор складається з периферійних відділів, специфічних нервових волокон (чутливі нерви, що несуть нервові імпульси до головного мозку), відповідних підкіркових структур і кіркового відділу, розташованих в лобних долях кори головного мозку. Руховий аналізатор бере участь у підтримці постійного тонусу (напруги) м’язів тіла та координації рухів. Порушення, які відбуваються у руховому аналізаторі, призводять до певного, атипового розвитку особистості дитини.

11:21 11.03.2021

Новини

Особливості навчання та виховання дітей з інтелектуальними порушеннями Розумова відсталість – стійке порушення пізнавальної діяльності людини, яке виникає внаслідок органічного пошкодження ЦНС. Ступінь ураження головного мозку різна: за складністю, локалізацією, часом впливу хвороботворного фактору.

09:21 10.03.2021

Новини

Особливості навчання та виховання дітей із затримкою психічного розвитку   Затримка психічного розвитку (ЗПР) – це синдром відставання дозрівання психіки дитини в цілому або окремих її функцій (пам’яті, уваги, розумових процесів, емоційно-вольової сфери, мовлення тощо), уповільненого темпу реалізації закодованих у генотипі якостей організму, які є наслідком незначних негативних факторів (наявність ранньої деприваційної ситуації, недостатнього догляду за дитиною, мінімальна мозкова патологія тощо), набувають тимчасового характеру і можуть бути скоригованими.

08:21 09.03.2021

Новини

Дидактична гра"Овочі"

10:49 02.03.2021

Новини

З перших днів життя до дитини надходить колосальна інформація, і при мовному і розумовому розвитку діти дуже рано починають звертати увагу на забарвлення предметів. Але світ кольору відкривається дитині не відразу, а в певній послідовності. Спочатку дитина сприймає тільки теплі кольори - червоний, помаранчевий, жовтий; з розвитком психічних реакцій до них додається зелений, блакитний, синій, фіолетовий, і поступово дитині стає доступно усе різноманіття колірних тонів спектру.

10:49 02.03.2021

Новини

Математичний розвиток дітей шкільного віку здійснюється як в результаті придбання дитиною знань у повсякденному житті (перш за все в результаті спілкування з дорослими), так і шляхом цілеспрямованого навчання на заняттях з формування елементарних математичних знань.

10:49 02.03.2021

Новини

Наші маленькі успіхи.

13:00 01.03.2021

Новини

Діти з аутизмом поряд із нами, і вони – це частина нашого суспільства.

10:00 01.03.2021

Новини

Батьків завжди хвилює питання, як забезпечити повноцінний розвиток дитини і як правильно підготувати її до школи. Вченими доведено, що розвиток руки та розвиток мови і мислення дитини тісно зв’язані між собою.

14:12 25.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень