A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Новини

Бюджетні настільні ігри для всієї родини  

10:00 11.08.2020

Новини

Ігри та набори для навчання та підготовки до школи Сучасні навчальні методики, такі як Newmero, Хега, Нумікон, та багато інших, формують для дитини міцний фундамент знань необхідних ще до початку навчання у школі. Батькам відомо, що з перших днів навчання у школі дитина може розуміти наскільки їй легко даються предмети, скласти загальну думку про уроки, і своє бажання навчатися. Тому якщо дитина вже на третій день не охоче складає ранець чи не береться читати книжки, причина може бути саме в недостатній підготовці в дошкільному віці.

16:13 10.08.2020

Новини

Що таке мозочкова стимуляція? Мозочкова стимуляція — це сукупність вправ скерованих на стимулювання ділянок мозку, що відповідають за мовлення дитини, її поведінку та успішність у вивченні точних наук.Мозочкову стимуляцію активно практикують в неврології у лікувально-профілактичних і реабілітаційних цілях.

13:13 10.08.2020

Новини

В чому відмінність між дефектологом і логопедом?         В чому ж полягає відмінність між цими фахівцями?  Основна їхня відмінність у сфері компетенції фахівця. 

14:54 05.08.2020

Новини

ПОРАДИ ЩОДО СПІЛКУВАННЯ З ДИТИНОЮ, ЯКА МАЄ ПРОБЛЕМИ СЛУХУ  

14:54 05.08.2020

Новини

ЯК СЕБЕ ВЕСТИ З ГІПЕРАКТИВНИМИ ДІТЬМИ. РЕКОМЕНДАЦІЇ ПЕДАГОГАМ.

14:54 05.08.2020

Новини

Ігри для розвитку фонетико-фонематичної сторони мови «Пограємо в казку» Дорослий пропонує дитині згадати казку «Три ведмеді». Потім, змінюючи висоту голосу, просить відгадати, хто говорить: Михайло Іванович (низький голос), Настасья Пилипівна (голос середньої висоти) або Мишко (високий голос). Одна і та ж репліка вимовляється по черзі різним по висоті голосом, в трьох варіантах: – Хто сидів на моєму стільці? – Хто їв з моєї чашки? – Хто спав в моєму ліжку? – Хто ж був в нашому домі? І т.п.  «Зіпсований телефон” Мета: розвивати у дітей слухову увагу. Ігрові правила. Передавати слово треба так, щоб  діти, які сидять поруч не чули. Хто неправильно передав слово, тобто зіпсував телефон, пересідає на останній стілець. Ігрові дії: пошепки передавати слово на вухо гравцеві, який сидить поруч. Хід гри. Діти вибирають ведучого за допомогою лічилки. Всі сідають на стільці, поставлені в ряд. Ведучий тихо (на вухо) говорить якесь слово поруч сидячому, той передає його наступному і т.д. Слово має дійти до останньої дитини. Ведучий запитує у останнього: «Яке ти почув слово?» Якщо той скаже слово, запропоноване ведучим, означає, телефон справний. Якщо ж слово не те, то  ведучий запитує всіх по черзі (починаючи з останнього) яке вони почули слово. Так дізнаються, хто наплутав, «зіпсував телефон». Винний займає місце останнього в ряду. 2. Ігри для розвитку лексичної сторони мовлення (формування словника)   «Вершки-корінці»                                   Дидактична задача:  Тренувати дітей в класифікації овочів (за принципом: що у них їстівне – корінь або плоди на стеблі). Ігрові правила. Відповідати можна тільки двома словами: вершки і корінці. Хто помилився, платить фант.  

10:42 23.06.2020

Новини

Пальчикові ігри

14:37 22.06.2020

Новини

НУМІКОН - методика вивчення математики для дітей із синдромом Дауна. Практичні поради застосування для "сонячних діток"  

11:15 12.06.2020

Новини

Освіта для “дітей дощу”. Дитячий аутизм, нам варто про це знати “Діти дощу”, так називають дітей з аутизмом. Ці діти з особливим світосприйняттям, та надзвичайними можливостями. Вони можуть годинами дивитися, як падає дощ, (поведінка багато в чому є загадковою) їх не цікавлять заняття притаманні іншим дітям. Тому у всьому світі блакитний колір є символічним кольором для людей з аутизмом. Соціум сприймає їх, як мовчазних, відлюдькуватих людей, які всього лише потребують нашого розуміння і підтримки. 

08:47 12.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень