A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Великописарівської селищної ради, Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Новини

Формування позитивної самооцінки у діток з ООП  Важливу роль у формуванні позитивної самооцінки у діток з ООП відіграє оточення дитини, зокрема, батьки. Дітки, які відчувають, що батьки їх люблять і приймають, також навчаються любити й приймати себе.

14:11 27.05.2020

Новини

10 літніх виробів з пластиліну Пластилін – дуже простий і корисний матеріал для дитячої творчості. Спочатку малюки вчаться з ним працювати, мнуть і споруджують химерні композиції. Але років з 3-4 дітям хочеться опанувати чарами ліплення, коли зі звичайного шматочка пластиліну виходить щось знайоме: фрукт, квітка, звір чи казковий персонаж. Це вимагає від них посидючості, пам’яті і спритності рук. Цей вік (з 3-х років) підходить для знайомства дітей з твердим пластиліном, який вимагає від них трохи більше зусиль, ніж м’який.

13:00 26.05.2020

Новини

Весняні розмальовки Розфарбуй весну в найяскравіші кольори!

11:50 26.05.2020

Новини

Ігри для розвитку слухової уваги та фонематичного слуху «Відгадай звук» Послухайте, спробуйте відтворити й запам’ятати різі звуки (побарабанити пальцями по столу, провести по поверхні стола лінійкою, потерти долонею одна об одну). Заплющіть очі і уявіть, що саме я зроблю зараз. «Відгадай музичний інструмент» Діти по черзі обертаються спиною до педагога і намагаються на слух визначити музичний інструмент, яким він скористався.   «Так чи ні» Вихователь називає різні іграшки, предмети. Якщо вихователь неправильно називає іграшку, діти піднімають руки вгору. «Відгадай виконавців» Діти поділяються на 2 команди, яким роздаються різні музичні інструменти. Кожен оркестр придумує свою мелодію, що складається з послідовного звучання 3-5 інструментів. Представнику з протилежної команди зав’язують очі і дають послухати мелодію. Дитина повинна назвати правильну послідовність звучання інструментів. Рухлива гра «Гучно – тихо» Логопед призначає ведучого та пропонує йому заплющити очі. Потім ховає якусь іграшку ( у шафу, за спиною одного з дітей…) та пропонує ведучому знайти цю іграшку, орієнтуючись на силу ударів барабана. Якщо дитина підходить близько до того місця, де знаходиться іграшка, барабан б’є гучно, якщо віддаляється - барабан звучить тихо. Цю гру можна повторювати, використовуючи замість барабану дзвоник, плескати в долоні, стукати молоточком по столу. «Знайди помилку» Дітям пропонується знайти помилку у віршованих рядках. Рік пішов гуляти в сад. Не дійшов, бо повз назад.

10:00 26.05.2020

Новини

Поняття "фонематичний слух" та "фонетико-фонематичний недорозвиток мовлення". Батьки часто скаржаться - у моєї дитини "каша в роті", вона пропускає або замінює звуки і склади у словах - винуватцем подібних порушень може бути нерозвинений фонематичний слух.  Фонематичний слух - це тонкий систематичний слух, що дозволяє розрізняти та впізнавати фонеми рідної мови. Фонематичне сприймання - це здатність розрізняти фонеми і визначати звуковий склад слова.   

09:44 26.05.2020

Новини

Ігри для дітей на вулиці: веселі руханки Літо – пора відпочинку та довготривалого перебування на вулиці. Веселі рухливі ігри допоможуть батькам, педагогам, кураторам не тільки організувати дітей, а й провести час весело та насичено. Після активного бігу, яскравих емоцій  діти будуть стомлені, голодні та щасливі – саме те, що потрібно батькам.

09:00 26.05.2020

Новини

Гра "Будиночки" Запропонуйте дитині зібрати "будиночки": дібрати предмети, зображені на даху (закріплюємо узагальнюючі поняття - іграшки, посуд, музичні інструменти тощо). Розмістити предмети треба так, щоб ні в одному рядку та ні в одному стовпчику малюнки не повторювались.  

08:44 26.05.2020

Новини

АРТ-ТЕРАПЕВТИЧНА ВПРАВА “ШЛЯХ ДО МЕТИ”

17:01 25.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень